A što je s vašim newsletterima

A što je s vašim newsletterima

Newsletteri su još uvijek i nakon toliko godina, jako popularna stvar. Znam da ih u vaš inbox stiže na desetke. Stižu i oni newsletteri na koje se jeste prijavili i oni na koje se niste prijavili (spamm). Neki stižu jednom tjedno, a neki više puta. Neke se radujete čitati, a neke se radujete izbrisati prvom prilikom. Dakle, ima svakakvih newslettera, onih koji su to stvarno korisni i onih koji su čisti spamm.

Međutim sve te newslettere šalje netko drugi, a koliko newslettera šaljete vi? Šaljete li ih uopće? Vidite li prostora za ovakvu vrstu marketinga vašeg poslovanja? Znate li da newsletteri nisu bez veze još uvijek popularni i da su idealni za održavanje komunikacije s klijentima?

Ako još niste počeli koristi newsletter, odnosno email marketing, onda vam svakako preporučam da to počnete raditi. Probajte na kvalitetan i koristan način održavati kontakt s vašim klijentima.

Kako bih vam olakšao slanje vašeg prvog newslettera prvo ću vam dati preporuku nekoliko najjačih newsletter softwarea, a potom ću vam na jednom mjestu dati linkove naše male škole email marketinga koja će vam biti dovoljna za solidan početak.

Preporuka newsletter softwarea:

Mailchimp

Prvi na listi prije svega, jer ga koristim od početka i još uvijek je na repertoaru. Postojao je jedan period u kojem ga kratko nisam koristio, ali s obzirom da sam se vratio na ovaj software govori sigurno o njegovoj kvaliteti.

Inače daleko najpoznatiji newsletter software kojeg koriste kako velike tako i male tvrtke.

Besplatan je za početak.

Prilagođen je mobitelima tako da će vaši newsletteri dobro izgledati na velikom i malom ekranu.

Intuitivan je za korištenje i stvarno ćete ga lako naučiti koristiti.

Moguće ga je povezati sa Facebookom tako da se ljudi mogu na Facebooku direktno prijaviti na vašu newsletter listu.

Na desetke različitih predložaka za newslettere koji su prilagođeni i za mobilne uređaje tako da se nećete morati umarati sa dizajniranjem newslettera.

Postoji i mobilna aplikacija putem koje možete imati uvid u najvažnije podatke vezane uz vaše newsletter kampanje. Vrlo koristan praktični alat kojeg nemaju svi koji nude usluge slanja newslettera.

Vertical response

Isto, jako dobar alat za slanje newslettera koji vam nudi oko 700 različitih predložaka newslettra.

Besplatan je do određenog broja primatelja.

Lako je pratiti analitiku i podatke o tome tko je otvorio newsletter, tko je kliknuo, tko se odjavio, prijavio i tako dalje.

Social share funkcija je sadržana i u ovom newsletteru. Dakle, možete postaviti ikone za Facebook, Twitter ili LinkedIn i tako omogućiti primateljima da dijele vaše emailove.

Visoka stopa dostave u inboxe, tako barem tvrdi ekipa iz Vertical Responsa, koja kaže kako 98% poslanih mailova završe onamo gdje smo ih namijenili.

Icontact

Alat za slanje newslettera i alat za marketing na društvenim mrežama u jednom namjenjen upravo vlasnicima, malim poduzetnicima. Icontact navodim ako baš imate želju potrošiti malo više novaca za vaš newsletter marketing.

Objavljujte direktno na društvene mreže uz pomoć ovog alata.

Drag n drop dizajniranje newslettera, što znači vrlo lako i jednostavno dizajniranje.

Sadrži još brojne korisne funkcije i alate, no jedini minus koji će pronaći mali poduzetnik jest da nema besplatne opcije. Početna cijena jest 14$ mjesečno.

Kako bi vam olakšali slanje prvog newslttera pročitajte sve nastavke male škole email marketinga za poduzetnike u uslužnim djelatnostima;

Mala škola email marketinga 1. dio

Mala škola email marketinga 2. dio - Prvi korak u email marketingu

Mala škola email marketinga 3. dio - Izgradnja newsletter liste

Mala škola email marketinga 4. dio - Pročitaj me!

Mala škola email marketinga 5. dio - Kako angažirati klijenta kroz mailove?

Mala škola email marketinga 6. dio - Pozovite klijenta na kupovinu!

Mala škola email marketinga 7. dio - Automatizacija kampanje

Mala škola email marketinga 8. dio - Segmentacija liste

Mala škola email marketinga 9. dio - Analiza marketinške kampanje