Prodajni trener i konzultant

Karijeru prodajnog konzultanta i trenera započinje 2005. godine. Od tada je uspješno surađivao sa preko 300 tvrtki i obrta. Kao prodajni trener specijaliziran za rad na terenu, bio je prisutan na preko 5000 prodajnih razgovora kao prodajni mentor i coach. Održao je više od 600 radionica, seminara, predavanja i treninga. Po poslovnom tjedniku "Lider", Danijel Bićanić je bio jedan od 100 najutjecajnijih poslovnih konzultanata u Hrvatskoj u 2013. godini.

Tvorac prodajnog sistema „Pucaj od posla!”

Od prvog trenutka rada u konzultantskoj i trenerskoj branši, Danijelu je bilo jasno kako se prodaja usluga uvelike razlikuje od prodaje proizvoda. Stoga se maksimalno usredotočio na razvoj prilagođenog prodajnog sistema koji će mu olakšati i povećati prodajno poslovanje. Sad je odlučio svoj uspješan prodajni sistem podijeliti i sa drugim poduzetnicima koji traže kvalitetna rješenja za povećanje njihove prodaje usluga.

Autor stručne literature

Osim knjige „Pucaj od posla!” Danijel je napisao još dvije knjige u izdanju vodeće nakladničke kuće za poslovnu literaturu u Hrvatskoj, Mate d.o.o. Radi se o prodajnom priručniku „Zabranjen ulaz prodavačima i psima” te o prvom priručniku na temu pronalaska kvalitetnog radnog mjesta u prodaji „Fit za prodaju!”. Uz to, Danijel je godinama bio kolumnist u „Poslovnom savjetniku” kao i na mnogobrojnim stručnim portalima.

Poduzetnik

Prvi put se okušao kao poduzetnik 2002. godine i naravno, kao mnogi poduzetnički „prvašići” neslavno propao. Međutim, to je bila najvrijednija škola za koju kaže kako nije mjerljiva u novcu ili klasičnom obrazovanju. To iskustvo ga je natjeralo na iskreno sagledavanje vlastitih grešaka i slabosti. Tvrdoglavo se suočio sa njima što mu je omogućilo da postane jedan od najuspješnijih i najpoznatijih prodajnih trenera i konzultanata za male i srednje poduzetnike u Hrvatskoj. 

Obiteljski čovjek

„Najveću sreću pronalazim u svojoj obitelji”, kaže Danijel, blagoslovljen predivnom suprugom i kćeri. U slobodno vrijeme već preko 25 godina se bavi vježbanjem borilačkih vještina. Majstor je kung fua te podučava ovu vještinu u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i BiH.