Želite privući pažnju potencijalnih klijenata? Pravite se važni!

Želite privući pažnju potencijalnih klijenata? Pravite se važni!

Vjerujem da su većina poduzetnika i poduzetnica s namjerom ušli u svijet prodaje usluga. Osjećali su da imaju za ponuditi nešto vrijedno, da su dobri u onome što rade i da mogu živjeti od toga.

No, često im zna biti upitnik nad glavom: - "Dobar sam u ovome što radim i uživam u tome, ali kako to da me ljudi (potencijalni klijenti) ne primjećuju?"

Odgovora na ovo pitanje može biti više, ali dat ću vam jedan siguran. Niste dovoljno glasni!

Bojite se biti glasni jer ne želite biti u centru pozornosti, a centar pozornosti je mjesto gdje želite biti.

Trebali biste se malo "praviti važni" ili kako bi se bolje reklo, "folirajte se".

To ne znači da trebate ići okolo i govoriti "Gledajte me ja sam najbolji/a!", nikako. Ono što trebate učiniti jest biti prisutni i na različite načine pokazivati da "znate znanje".

A evo i kako se smijete "praviti važni", a nećete ispasti narcisoidni:

Pišite blogove i članke

Svoju stručnost iznosite u pisanom obliku, pišite članke. Članke objavljujte na vašoj web stranici, ali se potrudite i da vaši članci dospiju i do nekih papirnatih medija. Pokušajte doći na stranice vaših lokalnih medija i časopisa.

Ispričajte priču

Svatko voli dobru priču, a najbolja je ona koja govori o uspjehu. Dakle, vaši članci ne moraju biti samo informativnog tipa gdje ćete davati isključivo savjete.

Zato ispričajte priču o svojim klijentima, o njihovim problemima i vašim rješenjima. Na ovaj način konkretnim primjerom možete pokazati zbog čega su vaše usluge djelotvorne.

Zatražite preporuke klijenata

Ako znate da kvalitetno obavljate svoj posao, a uz to su i vaši klijenti zadovoljni uslugom, zašto ih onda ne biste pitali za preporuku. Preporuke vaših klijenata tada objavite na webu, u brošurama, prospektima i drugim marketinškim materijalima.

Napravite portfolio usluga

Odlično obavljate svoje usluge te ste ponosni na njih, zašto ih onda ne biste vizualno demonstrirali? Fotografirajte, dokumentirajte i objavite na svojoj web stranici. Ovo je dobar potez za svakog "uslugaša" jer na vidljiv način možete potencijalnim klijentima pokazati vaš način rada te rezultate svojih usluga.

Napravite opipljiv proizvod

Napravite nešto opipljivo što će vaš klijent moći ponijeti sa sobom i dati,pokazati ili pokloniti prijateljima i tako proširiti glas o vama. To može biti e-knjiga, papirnata knjiga, audio knjiga, brošura, šalica, kalendar ili bilo što drugo što će dospjeti u kuće i na police vaših klijenata. Neka se klijenti uvijek podsjete na vas i vaše usluge.

Ne morate se truditi primijeniti sve ideje odjednom. Izaberite jednu te izradite plan izvedbe i primijenite ju u praksi.