Iako ne volim govoriti kako postoje brzi i laki načini povećanja prodaje, moram priznati da je moja vjera u slijedeće prodajne tehnike toliko velika da ću ih opisati kao upravo takve: brz i lak način povećanja vaše prodaje! Radi se o provjerenim i lako primjenjivim načinima kako možete povećati broj klijenata koji će reći „Da“ vašoj usluzi.

1) Opisujte koristi vaše usluge. Mnogi koji prodaju usluge čine to na način da govore klijentu uglavnom o sadržaju usluge. Nije sadržaj usluge ono zbog čega će se klijent odlučiti na vašu uslugu. Odlučit će se ukoliko u njoj prepozna koristi. Stoga pričajte o koristima, a ne o sadržaju.

2) Navedite iskustva drugih. Dok opisujete vaše usluge, opišite i iskustva drugih, konkretnih klijenata sa vašom uslugom. Ljudi će ozbiljno uzeti u obzir upravo ta iskustva pri donošenju vlastite odluke o kupovini.

3) Smanjite rizik za klijenta. Strah je najveća prepreka u donošenju odluke o kupovini. Strah od gubitka novca, uzaludnog trošenja, neispunjenja obećanog ili strah od nepoznatog općenito. Stoga omogućite klijentima da bez puno rizika iskušaju vašu uslugu. To možete učiniti na način da jedan dio usluge mogu probati besplatno ili uz manje troškove. Možete ponuditi i garanciju po kojoj mogu dobiti svoje novce nazad ukoliko ne budu zadovoljni vašom uslugom.