Posljedica loših prodajnih vještina!

Posljedica loših prodajnih vještina!

Mali poduzetnici su većinom loši prodavači!

Jedan od glavnih razloga za takvo stanje jest nedovoljno ulaganja vremena u razvijanje prodajnih vještina, prodajne strategije te primjenu iste. Kada i osvijeste potrebu za razvojem svoje prodajne strategije i svojih prodajnih vještina često posežu za zastarjelim savjetima koje pronađu na internetu.

No, uz volju i trud greške se mogu ispraviti, a kako bi ih lakše ispravili navest ćemo nekoliko područja u kojima mali poduzetnici najčešće rade pogrešku:

Novi mjesec, nova strategija

Ako želite da vaša prodaja krene u pozitivnom smjeru tada ne smijete svaki mjesec mijenjati svoju prodajnu strategiju misleći kako će vam to donijeti uspjeh. Ako pogledate uspješne tvrtke primijetit ćete da oni svoju prodaju baziraju na pomno osmišljenoj strategiji koju sustavno primjenjuju kroz duži vremenski period. Isto tako bi trebali i vi! Uzmite si vremena, pomno osmislite prodajnu strategiju te si odredite duži vremenski period kroz koji ćete ju primjenjivati. Ostanite usredotočeni na svoju prodajnu strategiju te primjenu iste kako biste postigli nove prodajne uspjehe.

Ne radite isto što i drugi

Svi žele biti popularni i prepoznati, a nitko se ne želi istaknuti. Vi napravite upravo suprotno, istaknite se! Kod izrade i primjene prodajne strategije ne radite isto što i drugi. Kako bi vas ljudi primijetili u moru konkurencije morate biti originalni. Pogledajte što konkurencija radi, a tada pronađite način kojim ćete klijentima ponuditi svoje usluge na sasvim drugačiji način, nego što to radi konkurencija.

Učite prodavati

Većina "uslugaša" će se kroz svoj radni vijek učiti o knjigovodstvu, računovodstvu te će se usavršavati u vršenju usluga koje nude. No, što je s prodajom?

Isti ti "uslugaši" će rijetko razmišljati o usavršavanju svojih prodajni vještina, a opet prodajne vještine su danas gotovo od presudne važnosti za svako poslovanje. Trebate prodaju gledati kao sastavni i ponekad odlučujući faktor u vašem poslovanju te počnite učiti prodavati i usavršavati se na tom polju

Nedostatak prodajne discipline

Vrijeme je najvažniji resurs kojime poduzetnici raspolažu! Često taj isti resurs troše za svakojake djelatnosti, a o prodaji ni riječ. No, da bi ostvarili prodajni uspjeh nije potrebno cijeli dan prodavati. Disciplinirajte se te si odredite vrijeme u svom radnom danu koje će biti određeno za prodaju i punjenje svog prodajnog lijevka.