Trenirajte prodaju!

Trenirajte prodaju!

Zašto je prodajni trening važan za male poduzetnike?

Na ovo pitanje postoji nekoliko odgovora pa krenimo:

1. Prodajni treninzi će vas ojačati upravo u onom području gdje imate prednost nad velikim tvrtkama a to je izravna komunikacija s klijentima. Postat ćete bolji u komunikaciji s klijentima bilo da se radi o offline ili online komunikaciji.

2. Prodajni trening će poboljšati imidž vašeg obrta. Stalnim usavršavanjem prodajnih vještina podići će se i razina kvalitete u pružanju usluge. Klijenti primijete kada želite podići kvalitetu u pružanju usluge, a kada se tako odnosite prema njima rado će htjeti poslovati s vama.

3. Suvremeni pristup ka unaprjeđenju vašeg poslovanja temelji se na stalnom usavršavanju svih aspekata jednog poslovanja. Ne smijete biti "ustajala voda", nego se morate u svakom aspektu svog poslovanja usavršavati pa tako i u prodaji.

4. Prodajni trening će vas naučiti kako se spretno i učinkovito nositi s prigovorima. Istina je da su prigovori normalna stvar i da treba računati na njih, no često se s njima nosimo na jako nespretan način. 

5. Prodajni trening će vas naučiti kako nadgledati prodajni proces. Kako biste bili dobri u prodaji usluga nije dovoljno samo uspostavljati kontakte s potencijalnim klijentima i prodavati usluge. Morate znati i nadgledati prodajni proces kako biste znali u kojem dijelu procesa ste slabi, a u kojem jaki. To je ključno kako bi vaša prodaja bila dugoročno uspješna.