Neki uslugaši će se pitati - što će meni web stranica pa ne planiram prodavati ništa preko weba, uostalom moje poslovanje je premalo?

Tu griješe!

Bez obzira na veličinu vašeg poslovanja, web stranica je "must have"!

Misli da je već svima jasno kako u ovom vremenu, bez web stranice za većinu potencijalnih klijenata kao da i ne postojite.

Mislim, kako se ne bi trebalo uopće pitati - treba li mi web ili ne?

Radije se pitajte - čemu služi web stranica i što ona treba sadržavati?

Web stranica mora angažirati potencijalne klijente, ponuditi im koristan sadržaj kroz različite medije (tekst, video, foto...), probuditi povjerenje i želju da se uvijek iznova vraćaju . U konačnici želite klijente angažirati kako bi u bližoj budućnosti donijeli odluku o kupovini vaših usluga.

Kako bi vašom web stranicom učiniti sve od navedenog poslušajte sljedeće savjete:

Web stranica mora biti jednostavna

Riječ JEDNOSTAVNOST mora biti i u dizajnu web stranice i u imenu domene.

Kada govorimo o dizajnu – potencijalni klijent se mora lako snalaziti i navigirati kroz web stranicu. Naravno, vi niste web dizajner stoga taj dio posla treba prepustiti profesionalcima, no važno je znati kakav dizajn želite za svoju web stranicu. Tako ćete osobi koja ju bude dizajnirala moći definirati što točno želite.

Jedan primjer odličnog weba: http://www.degordian.com/

Isto je i s nazivom domene, kod web stranice ime domene je ekvivalent vašem osobnom imenu. Ime domene je prvo s čime se klijent susreće i što pamti. Ime bi trebalo biti što jednostavnije, a time i lako pamtljivo.

Web stranica mora sadržavati jasan opis o vama i vašim uslugama

Potencijalni klijent koja zakorači na vašu web stranicu ne bi smio provoditi CSI istragu kako bi saznao čime se bavite. U kliku mu moraju biti na raspolaganju informacije o vama.

Kontakt informacije moraju biti lako dostupne

Sigurno ćete htjeti posjete konvertirati u prodaju. Tada vaše kontakt informacije moraju biti lako dostupne kako se potencijalni klijent ne bi izgubio u nepreglednosti weba i tako odustao od vaše usluge. Mislim kako ne bi trebalo posebno napominjati, ali istaknite broj telefona, mobitela, email i kontakt obrazac.

Ako želite da vas potencijalni klijent kontaktira ponudite što više kanala komunikacije.

Neka vaša web stranica sadrži svjedočanstva zadovoljnih korisnika

Svjedočanstva zadovoljnih klijenata o vama će lakše izgraditi povjerenje kod potencijalnih klijenata. Isto tako klijenti će radije čuti koju dobru riječ o vama od drugih zadovoljnih klijenata, nego od vas.

Uostalom, ako ste ponosni na dobar posao koji radite zašto to ne biste istaknuli.

Sadržaj, sadržaj

Znam da kada govorimo o webu na riječ "content" iliti "sadržaj" već "dobijete mlade", ali zaista je važan. Htjeli mi to ili ne kod kupovine klijent je taj koji ima moć. Današnji klijent u većini slučajeva prvo dobro istraži ono na što želi potrošiti novac, a tek onda otvara novčanik.

Sustavno stvarajte novi sadržaj koji će pružiti klijentima mogućnost istraživanja vaše usluge. Hoćete li stvarati sadržaj na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj razini nije toliko važno, važno je klijentima pokazati kako vam je stalo do onoga što radite. Ako ste u mogućnosti, češće objavljujte novi sadržaj.

Druga odlična stvar kod kreiranja sadržaja jest bolja SEO optimizacija. Ukoliko vaša stranica sustavno obnavlja relevantan sadržaj biti će bolje rangirana na Googleovoj tražilici.

"Call to action!"

Ne samo što želite angažirati potencijalne klijente kako bi konzumirali sadržaj koji stvarate, želite ih angažirati kako bi napravili korake k vama. Pozovite klijente neka učine korak k vama i taj poziv jasno istaknite.

Pozovite ih neka se prijave na newsletter, na sudjelovanje u anketama, na davanja prijedloga,pohvala i primjedbi i u konačnici pozovite ih na kupovinu.