Prošli tjedan stiglo nam je pitanje jednog poduzetnika koji nije bio siguran u to je li mu potreban nastup na društvenoj mreži LinkedIn. Moje prvo pitanje je bilo slijedeće:

"Jesu li klijenti koji koriste vaše usluge poslovni subjekti?".

Odgovor je bio - DA... I moj je odgovor bio - DA - obavezno!

1,7 milijuna ljudi koristi Facebook u Hrvatskoj. To je idealna društvena mreža na kojoj se možemo (na različite) načine predstaviti privatnom klijentu.

Međutim, to nije idealna mreža za B2B poslovanje. LinkedIn je pravi izbor. Radi se o mreži koja sve više dobiva na važnosti i u komunikaciji i u oglašavanju i u prodaji vaših usluga ako se bavite b2b prodajom. Radi se o vrlo ozbiljnoj društvenoj mreži koja traži isto tako sustavan i ozbiljan rad i nastup. LinkedIn ne oprašta. Znam neke ljude koji nisu dobili posao jer su HR menadžeri HRVATSKIH tvrtki odlučili da njihov profil nije dovoljno "jak"! Slično mišljenje može imati i vaš ciljani klijent ako vas potraži na LinkedIn-u i nađe "tanak" profil.

Ako se odlučite za LinkedIn (a po meni ako ste B2B igrač - onda morate), onda se bolje držite pravila. Ta pravila, savjete i tips&tricks možete pronaći vrlo lako na internetu. Samo upišite "How to LinkedIn"...