Tražite sjajnu poduzetničku ideju? Eto jedne!

Tražite sjajnu poduzetničku ideju? Eto jedne!

Koliko ste puta razgovarali s poznanicima, prijateljima, članovima rodbine koji su imali ili su tražili sjajnu poduzetničku ideju s kojom bi se „otisnuli“ u poduzetničke vode?

Možda ste upravo i vi sad u potrazi za onom, jednom, „sjajnom“ poduzetničkom idejom koja će vam omogućiti da osvojite tržište i zaradite velike novce?

Eto, ja imam jednu za vas…

Prestanite tražiti sjajne poduzetničke ideje!!

Nove, inovativne i dosad neponuđene priče na tržištu s garancijom uspjeha su toliko rijetka stvar danas da ih možemo smjestiti u kategoriju priče o Himalajskom Jetiju i čudovištu iz Loch Nessa. Svi pričaju o njima, ali ih nitko nije vidio.

Doduše, mediji nam pune glavu ili o svim negativnostima u našem okruženju ili naglašavaju iznenadne i ogromne uspjehe pojedinih poduzetnika. Najmanje pričaju o krvi, znoju i suzama koji se kriju iza većine drugih poduzetničkih priča.

Šanse da upravo vaša poduzetnička ideja spada u one briljantne misli koje će vam osigurati tržišnu premoć prilično su male – htjeli vi to priznati ili ne. Isto tako, čekati da vam, poput jabuke i Isaaca Newtona – ako se ne varam, padne takva ideja na pamet isto je tako uzaludno.

Umjesto na sjajne poduzetničke ideje, vi se koncentrirajte na… sjajnu izvedbu poduzetničke ideje!

Upravo je izvedba poduzetničke ideje ono što često razlikuje dobru od loše poduzetničke priče.

Postoje bezbroj primjera gdje su sjajne poduzetničke ideje propale zbog loše izvedbe, dok su loše, prosječne ili uobičajene poduzetničke ideje uspjele zbog sjajne izvedbe.

Želite otvoriti fitness klub? Vjerujte mi, nije toliko važno što tih fitness klubova ima „mali milijun“ u vašem gradu. Važno je kako vi mislite tu ideju provesti u djelo.

Želite otvoriti frizerski salon uslijed „oceana“ drugih frizerskih salona? Pripazite na izvedbu i imate konkretnu šansu za uspjeh.

Želite voziti taksi i uzeti putnike stotinama drugih taksista? Možete, ako budete pazili na izvedbu vaše ideje!

Zapamtite: ne postoje samo sjajne i samo loše poduzetničke ideje –postoje i loša i dobra izvedba poduzetničke ideje!

Upravo će izvedba vaše poduzetničke ideje biti vjerojatno presudna za vaš poduzetnički uspjeh…