Što o vašoj uslužnoj djelatnosti kaže gospodin Google?

Što o vašoj uslužnoj djelatnosti kaže gospodin Google?

Nedavno me je kontaktirao poduzetnik "uslugaš" iz Rijeke sa željom da porazgovara o tome kako unaprijediti njegovo prodajno poslovanje. Nakon razgovora sam učinio što i uvijek: proguglao sam gospodina i njegovu tvrtku... Nazvao sam gospodina odmah nakon toga - na njegovo iznenađenje - te mu rekao kako će bilo kakva naša suradnja započeti tek nakon njegovog razgovora sa drugom vrstom konzultanata - onima koji se bave pozicioniranjem na Google tražilici.

Naime, dotični gospodin se pojavio na rezultatima Google pretraživanja tek na osmoj stranici i to u sklopu "žutih stranica"...

Ja nisam stručnjak za SEO. Međutim, imam dovoljno vlastitog prodajnog i poduzetničkog iskustva koje mi govori kako ne biti kvalitetno pozicioniran danas na Google-u znači... jednostavno ne postojati za više od 40% stanovništva Hrvatske koja koristi internet kao mjesto potrage za uslugama.

Kad kažem kvalitetno mislim na prvoj stranici rezultata pretraživanja. Čak niti druga stranica više nije dovoljno dobra jer su današnji klijenti sve nestrpljiviji u potrazi za brzim rezultatima i rješenjima.

Kako doći na prvu stranicu? Google ADwords, redovito stvaranje kvalitetnog sadržaja na web stranici, blogu, društvenim mrežama, pojavljivati se na relevantnim portalima, postati stručnjak kojeg pozivaju mediji...

O tome će vam više reći stručnjaci za tu temu. Ja ću vas samo zamoliti slijedeće: upišite naziv usluge koju prodajete i područja na kojem poslujete u Google tražilicu... Zavisno od rezultata - sve će vam biti jasno!