Klijent kaže STOP!

Klijent kaže STOP!

Svakih nekoliko trenutaka svakoga dana neki prodavač, negdje nudi klijentu nešto što klijent zapravo ne želi. Naravno, posljedica toga je loš prodajni rezultat. U takvim situacijama dalo bi se zaključiti da prodavač ili poduzetnik "uslugaš" zapravo nije svjestan sljedećih činjenica:

Klijenti ne žele biti zatrpani informacijama

Kada klijent zakuca na vaša vrata za pretpostaviti je da već ima dovoljno informacija o vašim uslugama i proizvodima. Vaš zadatak nije klijenta zasuti s dodatnim informacija koje će mu dodatno otežati odluku o kupovini. Dodatne nepotrebne informacije klijentu samo otežavaju donošenje odluke jer se tada izbor čini još kompleksnijim nego što jest.

Ono što klijent treba jeste pojednostavljenje kako bi lakše donio odluku.

Klijent ne želi dodatni izazov

Klijenti se susreću s dosta izazova i problema u svakodnevnom životu, a jedan od svakodnevnih izazova se nalazi i u kupovini. Kada klijent dođe kod vas tada mu nije potreban dodatni izazov.

Ono što klijent treba je pomoć pri odabiru kako bi "skinuo s vrata" barem jedan izazov i problem manje.

Klijenti ne žele vaše mišljenje

Možete biti ponosni na svoj obrt ili tvrtku, na svoje proizvode i usluge, no vaše klijente ne zanima što VI mislite o svojem obrtu i uslugama. Ono što klijent želi jest dokaz kvalitete vaše usluge, a ne priče i obećanja.

Klijenti ne žele da im se prodaje

Svaki klijent koji vam dođe na vrata je svjestan da im morate nešto prodati bilo da je to proizvod ili usluga i s time nemaju problema. Ono što klijent ne želi jest imati posla s stereotipnim prodavačem koji će pošto-poto pokušati prodati.

Klijent ne želi da mu se prodaje, klijent želi kupovati!