Ako ste već shvatili vrijednost online marketinga te se bavite izgradnjom online nastupa vaše tvrtke ili obrta pa ste čak i uložili nešto vremena i novca, onda ste vjerojatno dobili i neke pozitivne rezultate u vašem poslovanju.

Dakle imate dobru web stranicu i kvalitetan profil na nekoj od društvenih mreža, ali i dalje smatrate kako se do vašeg sadržaja teško dolazi. Onda sigurno želite saznati kako sadržaj koji nudite učiniti uočljivim, a time i lakše dostupnim korisnicima interneta i potencijalnim klijentima. Kako bi ste znali što treba činiti da svoj sadržaj učinite što uočljivijim korisniku treba prvo pogledati što prosječan korisnik čini u online potrazi za sadržajem.

Recimo da korisnika zanimaju usluge koje vi nudite. Prvi korak koji će napraviti nije listanje telefonskog imenika, nego će upaliti kompjuter otići na internet i u google-ovu tražilicu unijeti određene pojmove, a tražilica bi mu trebala izbaciti rezultate koji ga zanimaju.

Tražilica je bitna poveznica između korisnika i sadržaja koje nudite putem vaše web stranice. Stoga bi trebalo učiniti to da određeni pojmovi uneseni u tražilicu upućuju baš na vašu web stranicu. Tu na scenu stupa veoma koristan alat zvan google adwords.

Što je google Adwords?

Google adwords je brz i jednostavan način visoko fokusiranog oglašavanja na osnovi Cijene po kliku nezavisno o proračunu korisnika. Adwords oglasi pokazuju se pored rezultata pretraživanja te na stranicama rezultata pretrage.

Kako to izgleda otprilike? Kada unesete određeni pojam u google tražilicu ona vam izbaci nebrojeno puno rezultata. Najtraženiji rezultati povezani sa pojmovima koje ste vi upisali poredani su s vrha na dolje kao neka vrsta rang ljestvice po kojoj se određuje koliko je relevantan sadržaj u odnosu na one pojmove koje ste upisali.

Najuočljiviji oglasi na tražilici najčešće su upravo kreirani u Google adwordsu. Oni se plaćaju, ali vam omogućavaju da vaši oglasi budu uočljiviji u moru drugih oglasa.