Za uspjeh u prodaji je potrebno puno toga… Za neuspjeh… su dovoljne sitnice!

Upravo sam danas imao priliku ponovno potvrditi ovu poslovnu i provjerenu mudrost.

Ovaj put sam ja bio u ulozi kupca. U ulozi prodavača su bili djelatnici tvrtke koju sam angažirao za poslove preuređenja stana.

Zaista sam se radovao ( i čitava moja obitelj) današnjem danu jer smo konačno dočekali trenutak kada ćemo vidjeti plodove naše uštede i planiranja zadnjih nekoliko mjeseci. Naš stan će biti ljepši!

Međutim, u moj osjećaj zadovoljstva je pokušao okrutno ugaziti jedan od djelatnika. Na moj komentar kako lijepo izgledaju vrata koja su upravo ugradili, on je rekao slijedeće: “Ma, meni vam je vrata pun k…! Svaki dan ih gledam i dosta mi ih je…” Nakon toga je još sa ostalim djelatnicima komentirao događaje u njihovoj tvrtki. Međusobno su se nabacivali negativom i crnilom.

A ja sjedim u kuhinji i sve to promatram i čudim se. Pa zar oni ne primjećuju da ih sluša i promatra njihov kupac - jedna od osoba koja im je taj mjesec - svojom odlukom o kupovini upravo u njihovoj tvrtki - donijela plaću.

Mene ne zanima što se lijepo i ružno događa u njihovom poslovanju.

Mene ne zanima što oni misle o svo poslodavcu i organizaciji rada i podjeli zadataka.

Mene jednostavno ne zanimaju te stvari. Mene zanimaju moja vrata!

Do sada sam kao poslovni konzultant imao prilike vidjeti kako djelatnici svoja radna mjesta i prostor u kojem rade pretvaraju “dnevni boravak” u kojem, ne primjećujući klijenta i kupca, rade što žele i pričaju što žele.

Eto sad sam se uvjerio da smo sposobni i tuđi dnevni boravak pretvoriti u vlastiti u kojem ćemo se ponašati i komunicirati kako želimo…

Možda ćete reći da sam sitničav. Međutim ova sitnica je bila dovoljna da tvrtku koju sam sad angažirao nikad više ne angažiram niti ih preporučim nekom od mojih poznanika ili prijatelja...