Romana  Bunčić

Romana Bunčić

Kako spojiti dosadašnje radno iskustvo i krenuti "sama, iz početka"?

Ne baš tako lako, ali s velikim entuzijazmom i s puno rada i odricanja. Godine radnog iskustva provedene u turizmu, marketingu i prodaji trebalo je samo spojiti i krenuti. Više od deset godina radim kao turistički pratitelj i vodič. Do prije nekoliko mjeseci to je bio moj honorarni posao, "dodana vrijednost" mojim mjesečnim primanjima, a onda slijedi odluka o samostalnosti i 100% poslovnom posvećivanju onoga što najviše volim raditi. No, kako uz vođenje i praćenje grupa želim u budućnosti raditi receptivu, dolazak izletnika i turista u Hrvatsku, odlučila sam registrirati i Internet turističku agenciju.

Za sada još uvijek najviše vremena provodim na putu u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj i ostalim Evropskim destinacijama, a programe, odnosno aranžmane za dolazak gostiju pomno pripremam za proljeće 2016. Surađujem s Turističkim agencijama iz cijele Hrvatske i predstavljam se tour operatorima u inozemstvu.

Posebno se želim posvetiti dolasku gostiju u svoj grad, Sisak i svoju Sisačko – moslavačku županiju. Sisak je grad bogate povijesne i kulturne baštine. Kelti, Rimljani ostavili su traga na ovim prostorima, Turci su poklekli pod Siskom, a i u novijoj povijesti smo dokazali da smo grad pobjeda. Tu je naša Moslavina i Moslavačke vinske ceste, te autohtona vinska sorta škrlet, tekuće zlato Moslavaca. Brdovita Banovina, prekrasna dolina Une, Posavina, Pokuplje i još neotkrivene sve ljepote Lonjskog polja.

A kako bi današnjem gostu koji traži uvijek nešto više i to s razlogom, pokazali svu ljepotu naše Hrvatske, spremna sam pokazati i ostale krajeve Lijepe naše. Posjedujem licence turističkog vodiča za većinu kontinentalnih županija. Konstantno čitam, učim, tragam za zanimljivostima i PUTUJEM! Cilj mi je postati turistička agencija destinacije, prvenstveno grada Siska, pa kontinentalne Hrvatske, a onda se uputiti s gostima putevima koji vode k Jadranu.

I to - kao Vaš osobni ili grupni turistički agent!