Pronađite vrijeme

Pronađite vrijeme

Sigurno je dosad većina "uslugaša" osvijestila kako moraju trenirati prodajne vještine. No, kako jako puno "uslugaša" rade sami pa obavljaju stotinu raznih zadataka, poslova i uloga teško da ikad imaju vremena za dobar prodajni trening.

Ali ako vaši prodajni rezultati nisu baš najbolji druge nema, morati ćete pronaći, zapravo izmisliti vrijeme za prodajni trening.

Nekoliko načina da u svom radnom danu i tjednu ugurate i dobar prodajni trening:

Neka vam unaprjeđenje prodajnih vještina bude prioritet!

Svaki segment vašeg poslovanja zahtjeva pozornost, ali prodaja je segment koji možda ima najveći utjecaj na uspjeh ili neuspjeh poslovanja. Neka vam unaprjeđenje prodaje bude prioritet te si u skladu s time rasporedite zadatke tako da vam više vremena u tjednu ostane za prodajni trening.

Pronađite vrijeme za trening

Mnogi će se na ovo nasmijati i reći kako nema vremena za disati, a kamoli trenirati prodaju. Vjerujem kako svatko u tjednu ima barem pola sata do sat vremena za trening. Sagledajte svoj radni tjedan , ako treba napravite raspored aktivnosti. Siguran sam da postoji dio dana kada možda samo besciljno surfate internetom pola sata ili više sati u tjednu. Eto vremena u koje možete ugurati prodajni trening te učinite nešto korisno za svoje poslovanje.

Odredite prodajne ciljeve

Loši prodajni rezultati vas neće dovoljno motivirati da se uhvatite prodajnog treninga. Morate odrediti što je to što je loše u vašoj prodaji i što je to što želite poboljšati. Koje proizvode i usluge želite više prodavati? Koliko veliko to povećanje mora biti?

Fokusiranjem energije na određene ciljeve te rad na njima će vam donijeti mjerljive rezultate.

Odredite vrijeme kada ćete se posvetiti razvoju prodajne strategije.

Svi se sjete prodaje i prodajnog treninga kad vide loše prodajne rezultate na kraju mjeseca. Prodajom i prodajnom strategijom se morate baviti cijele godine, a ne samo periodično. Odredite točno vrijeme kada ćete zajedno sa svojim djelatnicima sjesti i porazgovarati o ciljevima prodajne strategije za naredni period. Nevažno radite li sami ili imate djelatnike u vašem kalendaru mora postojati vrijeme kada ćete se pozabaviti prodajnom strategijom kako biste mogli poboljšati prodajne rezultate.