Pronađite svojih prodajnih sat vremena!

Pronađite svojih prodajnih sat vremena!

Profesionalni prodavač se bavi isključivo prodajom, vi se bavite isključivo pružanjem usluga. Vi niste profesionalni prodavači, ali se ipak morate, osim pružanja, baviti i prodajom usluga. Dakle, morate uložiti vrijeme u prodajne aktivnosti koje će vam dovesti nove klijente kojima ćete u konačnici moći pružiti usluge.

Zbog nedostatka vremena prodajnim aktivnostima se bavite s vremena na vrijeme. Naravno, sporadično bavljenjem prodajom ne donosi Bog zna kakve rezultate. Za prave prodajne rezultate važna je sustavnost. Ali za sustavnost vam je potrebno vrijeme koje vi navodno nemate, ili možda ipak imate.

Sate u danu ne možete dodati, ali ih možete dobro rasporediti, pogotovo ako imate volje i ako ste svjesni važnosti prodajnih aktivnosti. Moja preporuka vam je sljedeća:

Razmislite koje su prodajne aktivnosti idealne za vas

Analizirajte vaše poslovanje i dobro razmislite koje prodajne aktivnosti će vam donijeti najviše koristi. Koji kanali proaktivne potrage su vam potrebni ( telefon, email), koje društvene mreže su za vas.

Odredite vrijeme kada ćete se baviti prodajnim aktivnostima

Bilo da je riječ o proaktivnoj potrazi ili izgradnji uzbudljivog nastupa na društvenim mrežama, morate si odrediti vrijeme u danu kada ćete to raditi. Dovoljno vam je uložiti sat vremena dnevno u neke od tih aktivnosti. Možda vam se čini kako u tih sat vremena dnevno nećete moći puno vremena napraviti, no razmislite koliko ćete sati prodajnih aktivnosti nakupiti u godini dana. Pa da i ciljano napravite samo jedan novi kontakt dnevno, to je 365 kontakata godišnje, a to nije mala stvar.

Neka vam prodaja bude prioritet

Pružati usluge znate , ali prodavati ne znate, a ono što ne znate lako se zaboravi. Ako prodaju i njen razvoj postavite kao prioritet u vašem poslovanju, tada ćete uvijek pronaći vrijeme za toliko potrebni prodajni sat.