Društvene mreže su veoma korisne u prodaji usluga!

Društvene mreže su veoma korisne u prodaji usluga!

Tijekom blagdana nam je jedna poduzetnica uputila slijedeće pitanje:"Kako prodavati usluge putem društvenih mreža? Svi pričaju o tome!"

Društvene mreže su zaista "hit" u posljednje vrijeme. Dapače, postale su nezaobilazan dio prodajnog poslovanja. Koristiti društvene mreže u prodajne i oglašivačke svrhe zaista ima smisla. Oglašavanje ovim putem je mjerljivo, povoljno i jednostavno. Kao prodajni kanal društvene mreže omogućuju pristup ogromnom broju ljudi/ciljanim skupinama i to 24/7/365. Evo nekoliko savjeta kako iskoristiti društvene mreže u prodaji i vaših usluga.

1) Facebook je nezaobilazan - u Hrvatskoj više od 1,6 milijuna ljudi ima profil na Facebooku. U usporebi sa tim sve su druge društvene mreže nevažne. Facebook nije, međutim, više besplatan. Ako želite oglašavati vaše usluge na Facebooku, bit će potreban određen budžet. Ta vijest ipak nije tako strašna. Za iznos od 500 do 1000 kuna možete napraviti kvalitetnu kampanju kroz koju ćete privući velik broj ljudi. Pozor! Facebook je pooštrio pravila oglašavanja i prodaje putem njihove društvene mreže. Vaše reklamne objave ne smiju biti isključivo prodajnog karaktera. Zapravo, bolje je koristiti Facebook kako biste educirali vaše klijente/kupce nego im prodavali.

2) Nemojte se oslanjati na fenomen "viralnosti" - mnogi poduzetnici budu obuzeti fenomenom "viralnosti" - čudesna pojava tijekom koje neki sadržaj bude masovno gledan i dijeljen od strane bezbroj ljudi. Objave na društvenim mrežama koje se bave nečijom uslugom najčešće nisu "viralni" materijal. Velika je vjerojatnost da se to VAMA neće dogoditi. Oslonite se na sustavan rad, sustavno objavljivanje i sustavno kvalitetne objave.

3) Razmislite o oglašavanju na Youtube-u. Youtube je u velikom porastu što se tiče učinkovitog oglašavanja. Slično Facebooku, vaš se oglas obraća ciljanoj skupini točno odabranoj po njihovim interesima.