Fokus, proaktivnost, društvene mreže!

Fokus, proaktivnost, društvene mreže!

Mali poduzetnici možda nemaju istu količinu resursa kao veliki, no to ne znači da se ne mogu natjecati u utrci za nove klijente. Dajemo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaš prodaja bude još učinkovitija:

Fokus

Veliki poduzetnici za razliku od malih imaju puno veći raspon proizvoda i usluga koje mogu ponuditi, stoga je i njihovo tržište i broj ciljanih klijenata veći. Kao mali poduzetnik ne trčite za svakim klijentom, nego se usredotočite na ciljane klijente kojima bi vaša usluga mogla biti privlačna. Ne želite gubiti vrijeme i energiju na klijente s kojima nećete moći uspostaviti kvalitetan odnos koji na kraju neće donijeti rezultate. Izgradite svoje poslovanje i reputaciju na onim uslugama koje najbolje pružate.

Proaktivna potraga za klijentima

Kod proaktivne potrage za klijentima mali poduzetnici su u prednosti nad velikim jer imaju veću kontrolu nad samim procesom potrage. Kao mali poduzetnici morate provoditi i nadgledati cijeli proces proaktivne potrage od početka do kraja. Takav način rada je naporan, ali upravo zbog toga što jedna osoba provodi cijeli proces potrage ste u prednosti nad velikim poduzetnicima. Kod velikih poduzetnika je način proaktivne potrage drugačiji utoliko što cijeli proces potrage odrađuju različiti ljudi u različitim etapama tog procesa. Stoga su mala poduzeća u prednosti jer su u mogućnosti stvoriti osobniji i kvalitetniji odnos s klijentima što je temelj za stvaranje dobrog poslovnog odnosa.

Društvene mreže

Internet je važan prodajni i marketinški alat svakog malog poduzetnika. Na internetu malo poduzeće može izgledati jednako impresivno kao i velika korporacija. Isto tako Internet vam omogućava uvid u to što radi konkurencija te kako izgledaju uspješne marketinške kampanje iz kojih možete puno toga naučiti.

Potrudite se da vaša online prezentacija bude impresivna kao i prezentacija velikih poduzeća