Možda vam u zadnje vrijeme ne ide baš najbolje što se poslovanja tiče? Možda ne možete privući nove klijente?

Nesposobnost privlačenja novih klijenata može stvoriti velike probleme ukoliko ne razlučite gdje je problem. Naravno ako ne znate gdje je problem nećete ga moći ni popraviti.

Evo nekoliko područja koja ste možda zapostavili pa bi na njima trebalo poraditi:

Kvaliteta i vrsta usluge

Napravite analizu i provjerite jesu li vaše usluge i dalje privlačne klijentima? Možda je konkurencija uvela novije, kvalitetnije usluge od vaših? Možda su vrste vaših usluga dobre, ali je način na koji se one pružaju zastario pa treba uvesti nove trendove u način koji pružate usluge?

Kao i u odijevanju, ljudi vole pratiti trendove koji se tiču usluga koje kupuju.

Zaposlenici

Provjerite pružate li vi i vaši zaposlenici kvalitetnu uslugu. Isto tako provjerite pružaju li vaši zaposlenici usluge na kvalitetan način. Bilo bi odlično ako bi proveli istraživanje među klijentima kako bi saznali jesu li zadovoljni načinom pružanja usluge te samom uslugom.

Možda jednostavno vašim zaposlenicima treba jedno poslovno osvježenje u vidu prodajnog treninga. Moguće je da su im kroz određeno vrijeme "zahrđale" prodajne vještine.

Loš marketing

Ne treba biti previše pametan da bi se utvrdilo kako je loš marketing poguban za vaše poslovanje. Manjak promocije vam šteti isto kao i promocija kojom krivo prezentirate svoje poslovanje. Kako bi što bolje iskoristili sredstva koja ste namijenili za marketinšku kampanju uzmite u obzir sve segmente marketinga: online marketing, oglašavanje, direktni marketing i PR. U skladu sa svim tim segmentima razradite marketinšku strategiju i taktiku koja je pogodna za vrstu vašeg poslovanja.