U knjizi "Pucaj od posla!", među ostalim, spominjem i potrebu održavanja redovitih sastanaka sa djelatnicima. To mogu biti dnevni, tjedni ili mjesečni sastanci (zavisno od branše, vremena na raspolaganju itd.). Čak i ako imate samo jednog djelatnika, dobro je organizirati takve sastanke jer time dajete i sebi i djelatniku/djelatnicima da se radi o posebno određenom trenutku u kojem se formalno i fokusirano bavite samo poslom. Usput rečeno, "kafendisanje" nije radni sastanak!

Isto tako, važno je znati kako voditi jedan takav sastanak. Vrlo često imam priliku razgovarati sa djelatnicima u različitim tvrtkama i branšama koji mi otvoreno priznaju da im se "diže kosa" na glavi od same pomisli na radne sastanke koje vodi njihov nadređeni ili nadređena. Zašto?

Pa zato što se takvi sastanci znaju vrlo često u njihovoj firmi pretvoriti u poduže monologe kojima ih izlažu njihovi šefovi, vlasnici ili nadređeni. To onda zna potrajati 30 minuta, 45 minuta ili više od sat vremena. Pri tome oni uglavnom sjede i pasivno slušaju "pranje" ili pak čudne motivacijske govore koji su često sami sebi svrha.

Nije ni čudo što ljudi zaziru od takvih sastanaka.

Prvo pravilo kvalitetno vođenog radnog sastanka glasi: "Pričaj sa djelatnicima umjesto da im pričaš!". Uključite djelatnike, inzistirajte na njihovom doprinosu i prihvatite da će ponekad reći i nešto što vam se ne sviđa. Ali bolje tako nego da vam isto to govore iza leđa.

"Iza leđa" je naime mjesto gdje se obično znaju roditi ružne stvari koje vam kasnije mogu eksplodirati u lice...