Plivate li, tonete li ili mislite da plutate?

Plivate li, tonete li ili mislite da plutate?

Zadnjih dva tjedna dana održao sam sedam prodajnih edukacija sa  ukupno stotinjak poduzetnika, menadžera i prodajnih profesionalaca. I svima sam na početku postavio isto pitanje: “Što mislite, što odlikuje tržište i vrijeme u kojem poslujete danas?”.

Odgovori sudionika, iako posluju u različitim gradovima, regijama i državama, bili su vrlo slični, a mogu se sumirati kroz slijedeći fenomen: PROMJENA!

I to brza i neprekidna promjena - i tržišta i konkurencije i klijenata/kupaca i svih drugih okolnosti poslovanja. Promjene dolaze brzinom gotovo nezamislivom prije samo desetak godina. 

Ono što je bilo učinkovito u vašem poslovanju i atraktivno u vašoj ponudi prije nekoliko godina, danas se opasno približava rubu prosječnosti, ako već ne kaska za tržištem. U nekim branšama se poduzetnici susreću sa promjenama na mjesečnoj razini. Pokušajte npr. u IT branši sjediti na lovorikama samo par mjeseci i lovorike će se pretvoriti u trnje.

U današnjem poslovnom okruženju nije moguće “plutati” - biti zadovoljan/en sa postojećim stanjem  u vlastitom poslovanju te misliti kako će to stanje potrajati. Danas ili “plivate” ili “tonete”. Druge nema…

Uslužne djelatnosti su podložne promjenama kao i sve druge branše. Ukoliko mislite da ste našli “zavjetrinu” gdje ćete moći mirno plutati sa vašim poslovanjem, bojim se da ću vas morati razočarati. Nedostatak “povjetarca” u vašoj poziciji ne govori kako nema opasnosti od neugodnih promjena, nego da nedostaje “svježeg zraka” koji je potreban kako bi sustavno revitalizirao i održavao vaš biznis na životu.

Jesam li vas uspio uvjeriti kako “plutanje danas nije opcija?

Odlično! Evo kako ćete onda i dovesti “vjetar” u vaša poslovna jedra. Postavite si redovito slijedeća pitanja:

  1. Koliko je trenutno zasićeno tržište u kojem djelujem i koje su njegove perspektive u budućnosti?
  2. Jesam li stvorio poslovanje koje je otporno na tržišne potrese, dovoljno brzo i spremno za promjene?
  3. Po čemu se to moja ponuda usluga dramatično razlikuje od konkurencije?
  4. Može li klijent lako naći alternativu za moju ponudu?
  5. Ako od ovog trenutka više ne prodam niti jednu moju uslugu iz trenutne ponude - imam li ja alternativu?

Namjera ovih pitanja je simulirati… “nogu u guzicu” - kratko i jasno. A, ako ste zadovoljni odgovorima koje ste dali na ova pitanja, reći ću vam da lažete sami sebe. Niti jedan “punokrvni” poduzetnik nikad nije u potpunosti zadovoljan svojim poslovanjem…

Dakle - plivate li, tonete li, ili mislite da plutate?