Pisanje tekstova, članaka i kolumni će vam donijeti mjerljivu korist u prodaji usluga!

Pisanje tekstova, članaka i kolumni će vam donijeti mjerljivu korist u prodaji usluga!

Ovaj tekst vam pišem jer znam da će mi, u konačnici, donijeti mjerljivu korist u prodajnim rezultatima… U to sam duboko uvjeren kao i što sam uvjeren da ćete i vi postići isto ukoliko se i vi odlučite na istu, redovitu i sustavnu aktivnost: pružanje dodane vrijednosti vašim klijentima u obliku korisnih, zanimljivih i praktičnih savjeta.

Nedavno sam pisao o tome kako napisati dobar tekst. Zaista nije neka velika „filozofija“ – pogotovo kad volite ono što radite i kad ste stručni na tom području. To je dobitna kombinacija za pisanje interesantnih tekstova.

Slijedeći preduvjet: morate imati platformu na kojoj ćete objavljivati tekstove kao npr. web stranica, blog, profil na društvenim mrežama, kolumne na portalima ili u tiskanim medijima.

Ukoliko ste osigurali ova dva preduvjeta, onda ćete i uživati u plodovima svog pisanja iz slijedećih 5 razloga:

1) Izgrađujete autoritet temeljen na stručnosti u očima vaših postojećih i potencijalnih klijenata. Vjerujte mi – ništa nije jače od autoriteta temeljenog na stručnosti. U svojoj trenerskoj i konzultantskoj karijeri sam upoznao ljude bez trunke prodajnog talenta (ili truda) a koji su prodavali „kao ludi“ na temelju stručnog autoriteta.

2) Olakšavate vašim postojećim klijentima da vas preporuče. Danas više nije dovoljno da vas klijenti preporučuju. Danas morate dati alate zadovoljnim  klijentima koje će iskoristiti kako bi vas istakli pred njihovim poznanicima. A to su vaši članci, kolumne, tekstovi i savjeti koje će poslati na mail da drugi zainteresirani pročitaju. Tako ćete si olakšati pristup novim klijentima putem preporuke.

3) Jačate poziciju na internetu. Svaki put kad nešto napišete i objavite, Internet tražilice bilježe. Svaki put kad netko posjeti i pročita vaš tekst, taj postupak jača vašu poziciju kao autora-stručnjaka u rezultatima pretraživanja. Upišite sad pojam „prodajna edukacija“ u google, moj tekst o prodajnoj edukaciji ćete naći u prvih 5 (neplaćenih) rezultata na prvoj stranici rezultata istraživanja. Nije reklama, već koristan tekst… Nije plaćeno, već „zarađeno“ kroz klikove čitatelja. Vrijednost? Neprocjenjiva kad netko traži prodajnog trenera i upiše pojam prodajna edukacija…

4) Održavate komunikaciju sa klijentima kad nisu sa vama - klijenti vašu uslugu vjerojatno ne koriste svaki dan (na žalost). Dakle, nisu u blizini uvijek. Kad nisu u blizini, onda ih konkurencija može pokušati oteti. Putem pisanja članaka koje objavljujete tako da ih vaši klijenti mogu pročitati, vi ih podsjećate na sebe. Time otežavate konkurenciji njihovu "krađu".

5) S druge strane, ako vaša konkurencija ne piše tekstove, vi se ističete na tržištu - jednostavno!

Zato ljudi, ne budite lijeni – pišite da vam prsti otpadnu!