U zadnjih nekoliko tekstova ste naučili što smijete, a što ne smijete kad je u pitanju slanje newslettera. Naučili ste i kako navesti ciljane klijente na prijavu na vaš newsletter.

Sad ćemo se pozabaviti i sa sadržajem newslettera.

Kratko i jasno – sadržaj newslettera mora odgovarati obećanju ili interesu kojeg ste probudili kroz naziv newslettera u „subject line-u“.

Reći jednu stvar kao najavu, a zatim ne poštivati tu najavu u sadržaju predstavlja čisti „prodajni harakiri“. Budite konsistentni!

Što se tiče sadržaja – budite konkretni, korisni, kratki i jasni! Samo dio vašeg newslettera treba biti prodajnog karaktera (prodajna ponuda ili informacija koju šaljete). Veći dio newslettera mora biti edukativno – stručno – zabavnog karaktera. Taj omjer bi trebao biti cca 30-70 u korist edukativnog sadržaja.

Pišite o temama za koje ste sigurni da će zainteresirati i postojeće i potencijalne klijente. Pišite tekstove u nastavcima tako da vas prate kroz više newslettera. Pišite o aktualnim temama ne samo u vašoj branši, već i u srodnim područjima. Dogovorite suradnju sa drugim stručnjacima ili srodnim djelatnostima i dijelite sadržaje newslettera.

Možda se pitate koliko često slati newsletter? Savjet – nemojte prečesto. Jednom tjedno, dva puta mjesečno ili jednom mjesečno bit će sasvim dovoljno (zavisno od specifičnosti vaše djelatnosti i klijenata). Jedino ako imate informacije koje su Vašim klijentima od svakodnevne koristi – onda šaljite svaki dan.

U 8. mjesecu ove godine smo pisali o tome kako napisati dobar tekst općenito. Pročitajte članak još jednom ovdje.

Zapamtite – newsletter je sjajan način kontinuirane komunikacije sa vašim klijentima, pogotovo kad nisu sa vama. Iskoristite ga na najbolji način!