Nemate vremena za čitanje poslovnih knjiga? Postoji rješenje!

Nemate vremena za čitanje poslovnih knjiga? Postoji rješenje!

Vrlo često moji klijenti i drugi poduzetnici govore sljedeće: „Svjesni smo važnosti poslovne edukacije i čitanja poslovnih priručnika i knjiga. Međutim, jednostavno ne stignemo jer nemamo vremena. Stalno radimo a kad imamo vremena, toliko smo umorni da nema volje čitati…“.

Razumijem i vašu situaciju ako imate slična iskustva. Iako je moj posao, kao prodajnog trenera i konzultanta, redovito čitati sve relevantne i nove poslovne članke, časopise i knjige te to znanje predati mojim klijentima i ja nekad nemam više energije za tu važnu aktivnost (evo, recimo, upravo sam danas održao dva prodajna treninga u Sarajevu i osjećam se kao da me je vlak pregazio!).

Međutim, postoji rješenje i za vas i za mene u ovakvoj situaciji. A ja sam ga već počeo primjenjivati i zaista funkcionira.

Prije nego što vam kažem o čemu se radi postavit ću vam dva praktična pitanja:

1. Koliko vremena provedete za volanom dnevno ili u javnom prijevozu?

2. Znate li engleski?

Naime ukoliko provodite barem 30 minuta ili više za volanom ili u sredstvu javnog prijevoza (a to je vrijeme koje se može produktivno iskoristiti) te znate engleski dovoljno dobro, onda se rješenje zove – audio knjige!!

Audio knjige su audio zapis poslovnih knjiga. Umjesto da ih čitate i listate u vrijeme kad se želite odmarati, možete ih slušati dok se vozite ili vas voze. Trenutno na hrvatskom tržištu nema puno audio knjiga o poslovnim temama na hrvatskom. Zato postoji pregršt bogatog izbora na engleskom jeziku. Možete ih kupiti preko npr. amazon.com u obliku cd-roma ili putem  audible.com kao datoteku.  Čak je moguće skinuti aplikacije na vaš pametni telefon i slušati ih tim putem.7

Postoji još jedna konkretna korist slušanja audio knjiga. One djeluju vrlo motivirajuće i inspirirajuće (ako su sadržaji i poruke korisne naravno). Slušajte audio knjige barem 15 do 30 minuta dnevno i sinut će vam redovito sjajne ideje za unapređenje vašeg prodajnog poslovanja te ćete napuniti vaše „motivacijske“ baterije.

Ako poslušate ovaj moj savjet, uskoro ćete biti veoma zahvalni sebi na toj odluci. Što je važnije – bit će vam zahvalno vaše prodajno poslovanje!