Bez obzira da li ste obrt sa dva zaposlenika ili tvrtka sa tisuću zaposlenika morate imati mjesečne sastanke kako bi se dogovorili oko važnih ciljeva i zadataka koji se moraju obaviti. Sastanak je važan dio svako poslovanja koje nastoji funkcionirati efikasno.

Oni su važni i poslodavcima i djelatnicima. Poslodavcima kako bi prenijeli svoje ideje i poboljšali poslovanje, a zaposlenicima kako bi shvatili i razjasnili što im je dalje činiti.

Sastanci su odlični ako podižu raspoloženje i inspiriraju zaposlenike, te ako time uspiju podići produktivnost na višu razinu. No, često sastanci ne potiču produktivnost, a samim time svi koji sudjeluju na njima imaju osjećaj kako gube vrijeme i da bi im bilo bolje da su za to vrijeme obavljali svoj posao.

Kako vaši sastanci ne bi bili obično trošenje vremena evo nekoliko savjeta kao ih poboljšati:

Odredite glavnu temu sastanka i pripremite se.

Odredite koja je glavna tema sastanka te o kojim će se sve pitanjima govoriti u vezi s tom temom. Pripremite djelatnike na sastanak tako da ih već dan prije obavijestite o tematici o kojoj će se govoriti na sastanku. No, morate pripremiti i sebe za sastanak kako bi ga što kvalitetnije odradili.

Držite se vremenskog ograničenja.

Ne dopustite da vam se sastanak pretvori u "trakavicu" jer to je kontraproduktivno. Ne samo što je teško održati koncentraciju na duže vrijeme, nego ni angažman djelatnika na sastanku neće biti velik.

Kvaliteta, a ne kvantiteta.

Nemojte vrlo često organizirati sastanke. Organizirajte ih samo onda kad mislite da je potrebno. Uvijek se pitajte-mogu li na neki drugi način postići ono što želim postići organiziranjem sastanka. Dakle, organizirajte malo sastanaka, ali neka budu sadržajni.

Držite se dnevnog reda.

Držite se zadanog dnevnog reda i pazite da ne odlutate u govoru. Držite se samo sadržaja relevantnog za sastanak. Nemojte odlutati sa dnevnog reda koji govori o poboljšanju usluga, na rezultate zadnje nogometne utakmice HNL-a.

Tražite povratne informacije:

Saznajte da li je sastanak bio koristan?

Je li bio predug ili prekratak?

Ima li neka tema koje ste se trebali dotaći?

I ne zaboravite djelatnike potaknuti da iznesu svoja mišljenja.