Na koji način potaknuti klijente da nas preporuče?

Na koji način potaknuti klijente da nas preporuče?

Uz sve moguće marketinške i prodajne alate, preporuka je i dalje najbolji, najkvalitetniji i najefektivniji način za privlačenje novih klijenata.

No, rijetko kada preporuke dolaze same od sebe, potrebno je na neki način potaknuti klijente da nas preporuče.

Ali na koji način potaknuti klijente da nas preporuče?

Evo nekoliko savjeta:

Izgradite dobru reputaciju

U prodaji usluga, dobra reputacija privući će više klijenata, nego bilo kakav popust ili akcija. Izgradite i održavajte reputaciju vršeći vrhunske usluge i tada neće biti problema s preporučljivošću.

Budite spremni davati

Vjernim klijentima koji su učinili puno u promociji vašeg uslužnog poslovanja ponudite dodatnu vrijednost u vidu dodatne usluge ili popusta na određene usluge. Ako ste posebno darežljivi, ponudite ponekad i besplatne usluge i dajte vjernom klijentu do znanja da cijenite njihove preporuke.

Iskoristite uzgon

Trenutak u kojem je klijent najzadovoljniji i najushićeniji jest neposredno pri korištenju željene usluge ili nedugo nakon korištenja vaše usluge. Upravo je taj trenutak, dok su klijenti još pod utiskom, pravi trenutak za traženje preporuka.

Jednostavno pitajte za preporuku

Ne uspijevate potaknuti klijente da vas samostalno preporučuju, a znate da su zadovoljni vašim uslugama i često se vraćaju po još. Zašto onda ne biste klijente jednostavno pitali za preporuku.

Iskoristite društvene mreže

Ne moraju sve preporuke biti u usmenom obliku mogu biti i u digitalnom. Potaknite klijente na dijeljenje sadržaja kojeg objavljujete na društvenim mrežama tako što ćete im zauzvrat ponuditi popust na određene usluge.

S obzirom da svaki klijent ima više stotina prijatelja na društvenim mrežama, dijeljenjem sadržaja imati ćete velike šanse da glas o vama dospije daleko.