Youtube

Youtube

Na koje sve načine možete kreirati video sadržaje, tema je današnjeg članka.

Kada je riječ o produkciji videa treba imati na umu da objavom jednog videa nećete ništa postići, jer jednim videom ne možete pokazati ništa, a kamoli upoznati gledatelje s vašim radom.

Potrebno je stvoriti serijal videa te odrediti način po kojem ćete ih producirati. Dakle razmišljajte o tome kako će te stvoriti serijal od 10 -15 videa.

Navest ćemo sedam načina na koje možete kreirati svoje video sadržaje, a oni su sljedeći:

1. Uradite ih sami

Ovo je najjeftiniji, ali i najstresniji način na koje možete kreirati videa. Pri ovakvom pristupu izrade videa kroz određeno vrijeme upoznat ćete se sa cijelim procesom izrade videa od snimanja do montiranja u nekom od programa za video montažuČak i ako se nakon nekog vremena odlučite plaćati nekom da radi taj posao umjesto vas, poznavanjem procesa izrade i svega što je potrebno za izradu jednog videa onemogućiti ćete vanjskim suradnicima da vam naplaćuju nerealne cifre pod izlikom da se nešto ne može uradit na način kako ste vi zmislili.

2. Netko iz vašeg tima

Ukoliko u tvrtki imate marketing tim, zadatak produkcije video sadržaja možete dodijeliti nekome od članova tima. Još bolje ukoliko netko od članova ima volje i želje okušati se u tom polju. Dakako osoba koja bude producirala video sadržaje mora razumjeti vaše zahtjeve, razumjeti s koje točke gledišta oni dolaze, te mora posjedovati određenu dozu talenta za takav posao.

3.Prijatelji i obitelj

Ovaj način izrade i produkcije videa može biti jako zabavan i stimulativan. Najčešće do ovakvog načina rada dolazi jer prijatelji i neki članovi obitelji žele volontirati, a imaju smisla za takav posao. Ovakav proces izrade videa je na klimavim nogama, jer vaši prijatelji i članovi obitelji rade proizvoljno tako da se može dogoditi da u jednom trenutku imate produkcijski tim, a u drugome nemate.

4.Najam profesionalaca

Ako nemate niti jednu jeftiniju opciju onda će te morati unajmiti nekoga tko će producirati video sadržaje za vas. Dobra stvar je ta što se ne ćete morati zamarati s izradom videa, a vidi će izgledati potpuno profesionalno. Profesionalni producenti imaju cijelu paletu načina na koje mogu kreirati video sadržaje. Važno je napomenuti da ukoliko se odlučite na ovakav način nađite osobu koja ima dobre preporuke te će razumjeti vašu viziju.