Mala škola Linkedina za poduzetnike u uslužnim djelatnostima - 3.dio

Mala škola Linkedina za poduzetnike u uslužnim djelatnostima - 3.dio

Pročitajte prethodna dva nastavka:

Mala škola Linkedina za poduzetnike u uslužnim djelatnostima - 1.dio

Mala škola Linkedina za poduzetnike u uslužnim djelatnostima - 2.dio

Profiliranje u stručnjaka

Ako želite da vas klijenti prepoznaju kao stručnjaka u vašem poslu i osobu od povjerenja onda to i pokažite. Kako biste pokazali vašu stručnost potrebna vam je content marketing strategija, odnosno marketinška strategija bazirana na dijeljenju korisnog sadržaja.

Za kvalitetan marketing tog tipa potrebne su vam i odgovarajuće platforme kao što je web stranica na kojoj ćete dijeliti pisane, slikovne i video sadržaje. LinkedIn će vam u ovom slučaju poslužiti odlično, jer on sam je odlična platforma za kreiranje i dijeljenje sadržaja-

Dva načina na koja je morate dijeliti sadržaj

Prvi način je dijeljenje korisnog sadržaja.

Prvi način na koji možemo dijeliti sadržaj na LinkedInu jest da ga uvezemo izvana, odnosno da linkamo sadržaj s neke web stranice. Imate odlične tekstove na vašoj web stranici ili ste pročitali neki odličan tekst vezan uz vašu branšu na nekoj drugoj web stranici, svakako ga podijelite s vašim poznanicima na LinkedInu.

Osim raznih linkova i tekstova s vanjskih web stranica, možete kreirati interesantne fotografije ili infografike te ih podijeliti na LinkedInu.

Još jedna odlična ideja koja se može realizirati na LinkedInu jest dijeljenje PPT prezentacija. Ako imate neke korisne savjete koji dugoročno mogu pomoći vašim ciljanim klijentima uobličite ih u PowerPoint prezentaciju i objavite na LinkedInu.

Drugi i najbolji način!

Jest, pisanje članaka i njihovo objavljivanje na stranici LinkedIn Pulse. LinkedIn Pulse je odlična platforma u sklopu ove LinkedIna na kojoj se možete informirati, ali i objavljivati vlastite članke.

Zamislite LinkedIn Pulse kao LinkedInov portal čije vijesti i interesantne članke kreiraju korisnici LinkedIna, a kojeg ne samo što možete čitati, nego na kojem i vi možete objavljivati vaše članke. Članke koje objavite na ovom portalu bit će dostupni stotinama vaših ciljanih klijenata.

LinkedIn Puls je isto tako i odlična zamjena ako nemate blog na vašoj web stranici, tako da imate mjesto za dijeljenje korisnih i interesantnih savjeta.

Posebno dobra stvar jest što Google indeksira sve što je na LinkedInu pa tako i članke s LinkedIn Pulsa, tako da do vaših članaka i do vas samih potencijalni klijenti mogu doći putem Google tražilice čak i ako oni sami ne koriste LinkedIn.

Zašto je važno objavljivati sadržaj?

Korisnim sadržajem, pogotovo autorskim sadržajem (vaši tekstovi na LinkedIn Pulseu) želite privući k sebi ciljane klijente. Objavljivanjem sadržaja, osim što gradite svoju poziciju stručnjaka, isto gradite oko sebe grupu vjernih pratitelja. Polako oko sebe skupljate ljude koji će u jednom periodu biti spremni na poslovnu suradnju s vama.

Ono što je posebno dobro kod LinkedIna i objavljivanja sadržaja na njemu, jest to što vam nudi uvid u informacije koje govore tko je točno pogledao i lajkao neki od vaših tekstova. LinkedInov analitički alat će vam pokazati točan profil osobe koja je lajkala, pogledala ili komentirala vaš tekst ili objavu.

Te informacije su vrlo korisne jer vam nude mogućnost prepoznavanja kvalitetnog prodajnog traga te vam nudi konkretan razlog za kontaktiranje i započinjanje komunikacije s ciljanim klijentom.

Dodatni savjet kod objavljivanja korisnog sadržaja

  • Uvijek uz objavljeni sadržaj dodajte i vaš komentar ili postavite pitanje kako bi angažirali vaše prijatelje na LinkedInu.
  • Ne objavljujte sadržaj prodajnog karaktera, odnosno ne prodajte direktno u vašim objavama.
  • U tekstovima na LinkedIn Pulseu pišite tekstove koji će pokazati vašu stručnost i znanje o onome čime se bavite. Izbjegavajte pisati tekstove koji reklamiraju vaše usluge.
  • Objavljujte sadržaj redovito, barem jednom do dva puta dnevno, ali ne pretjerujte.

To je to za danas, a sljedeći tjedan govorimo o stvaranje mreže poznanstava na LinkedInu jer kvalitetna poznanstva su temelj dobrog biznisa kako u stvarnom, tako i u online svijetu. Više o stvaranju mreže poznanstava govorit ćemo u sljedećem nastavku "Male škole LinkedIna za poduzetnike u uslužnim djelatnostima.