Izrada profila

U prošlom nastavku "Male škole LinkedIna za poduzetnike u uslužnim djelatnostima" pokušao sam objasniti zašto je LinkedIn društvena mreža od velike koristi u B2B prodaji usluga. Za sve one koji vjeruju da im ova društvena mreža može pomoći u povećanju prodaje usluga te su odlučili ozbiljnije pristupiti ovoj društvenoj mreži ovim tekstom ćemo pomoći da na ispravan način krenu u korištenje ove društvene mreže.

A, prva i osnovna stvar od koje ćemo krenuti, jest kreiranje LinkedIn profila.

Kvaliteta vašeg osobnog profila na LinkedInu, za razliku od ostalih društvenih mreža, zaista je važna. LinkedIn profil je vaša vizitka, osobna web stranica, alat za povezivanje s drugima te mjesto na kojem ćete izgraditi vaš brand vrhunskog stručnjaka u vašoj uslužnoj branši. Na Facebooku, profil sve trpi, na LinkedInu ne.

Na ovoj društvenoj mreži ste isključivo iz poslovnih razloga te stoga svemu što radite na toj mreži morate i pristupiti na taj način. S riječima "profesionalno i "poslovno" na umu, morate pristupiti u izradu vašeg LinkedIn profila.

Kod kreiranja vašeg profila na LinkedInu morate imati nekolikostvarina umu:

- Zašto koristim ovu društvenu mrežu?

- Kakav dojam želim ostaviti?

- Skime se želim povezati, odnosno koja je moja ciljana publika?

U izradi profila će vam pomoći i sam LinkedIn čarobnjak. Vodit će vas kroz sve osnovne informacije koje trebate ispuniti. No, s obzirom na to da želite kreirati jak poslovni profil koji će ostaviti odličan dojam na osobu koja se poveže s vama onda znajte da samo osnovne informacije nisu dovoljne, morate obratite pozornost i na sljedeće:

Kvalitetna fotografija

Ovo nije Facebook – mjesto ležernosti i zezancije koje u skladu s time trpi svakakve fotografske masakre. Ovo je LinkedIn – poslovno okruženje kojem, ako želite polučiti bilo kakav prodajni uspjeh, morate pristupiti na ozbiljan i odmjeren način. Slike s godišnjih odmora, "selfiji", fotografije s pijanki i tako dalje, zaboravite. Put pod noge do prvog profesionalnog fotografa, izdvojite nešto novca i neka vam napravi nekoliko odličnih poslovnih fotografija.

Osim kvalitetne fotografije obratite pozornost i na:

Uredite vaš jedinstveni URL

Nakon što napravite profil on će dobiti jedinstveni URL odnosno vezu koja dovodi do vašeg profila. Ona će izgledati generički (www. Linkedin.com/in/nkjosd-13456) te ju morate preurediti tako da bude lako pamtljiva. Dakle zadnji dio koji ide poslije (...in/) možete urediti tako da u njemu piše vaše ime.

Headline

Rečenica koja se nalazi ispod vašeg imena i prezimena. Ona mora sadržavati određene podatke o vama, a najčešće je to pozicija u tvrtki te ime tvrtke u kojoj radite. Kreirajte rečenicu koja će privući pažnju osobama koje vide vaše ime u mnoštvu LinkedIn kontakata.

Zašto je headline važan?

Kada osoba pretražuje kontakte za povezivanje želite joj privući pozornost kako bi kliknula na vaše ime. Sam sadržaj headlinea je važan i zbog ključnih riječi jer vam one osiguravaju da vas potencijalni klijent lakše pronađe na LinkedInu, a i Google će vas lakše ubaciti na svoje prve stranice.

Kontakt podaci

Olakšajte potencijalnim klijentima da vas kontaktiraju time što ćete navesti vaše kontakt podatke poput: broja telefona, emaila, adrese, profile na drugim društvenim mrežama, skype i Viber.

Summary/ sažetak

U kratkom sažetku opišite sebe, vaše ciljeve te zašto se bavite uslugama koje prodajete. Za pisanje sažetka imate na raspolaganju 2000 znakova uključujući razmake, tako da sažetak stvarno mora biti kratak, ali interesantan. Za pisanje sažetka možete koristiti sljedeću šprancu koja će vam olakšati njegovo pisanje.

Odgovorite na pitanja:

  • Tko sam ja?

  • Čime se bavim?

  • Na koji način radim, odnosno na koji način donosim vrijednost svojim klijentima?

  • Po čemu se razlikujem od drugih?

  • Što drugi kažu o meni?

  • Zašto se želim povezivati na LinkedInu?

Detaljan opis dosadašnjeg radnog/poduzetničkog iskustva

Ovaj dio je sličan životopisu. Navedite radna mjesta na kojima ste dosad radili te obrazložite kakva ste imali zaduženja na svakom od tih radnih mjesta.

Informacije o školovanju i edukacijama

Osim osnovnih informacija o vašem školovanju, navedite i sve ostale edukacije, seminare i specijalizacije koje ste obavili i nakon formalnog školovanja. Nemojte se sramiti, pokažite potencijalnim klijentima da ste poduzetnik koji sustavno ulaže u jačanje vlastitog znanja.

Preporuke

Poseban odjeljak na vašem profilu u kojem želite da drugi pišu o vama. Zamolite dosadašnje zadovoljne klijente koji su prisutni na LinkedInu da na vam na vašem profilu napišu preporuku. Uvijek je korisno imati svjedočanstva zadovoljnih klijenata.

Publikacije (ako ih imate)

Ukoliko ste objavljivali knjige, radove ili neke druge vrste publikacija, slobodno ih uključite u vaš profil. Još bolje je omogućiti besplatno dijeljenje publikacija.

Objave na LinkedInu

Nužne su redovite objave na LinkedInu kako biste privukli pažnju potencijalnih klijenata. Vaše objave moraju biti vezane uz vašu uslužnu branšu i usluge koje prodajete. Jedan od ciljeva dijeljenja objava odnosno korisnog sadržaja jest profiliranje u stručnjaka. Više o profiliranju u stručnjaka, ovom važnom dijelu marketinga govorit ćemo u sljedećem nastavku "Male škole LinkedIna".