Mala škola LinkedIna za poduzetnike u uslužnim djelatnostima - 7.dio

Mala škola LinkedIna za poduzetnike u uslužnim djelatnostima - 7.dio

Pročitajte prethodnih šest nastavka:

Mala škola LinkedIna - 1.dio

Mala škola LinkedIna - 2.dio - Izrada profila

Mala škola LinkedIna - 3.dio - Profiliranje u stručnjaka

Mala škola LinkedIna - 4.dio - Stvaranje vlastite mreže poznanstava

Mala škola LinkedIna - 5.dio - LinkedIn u sližbi CRM-a

Mala škola LinkedIna - 6.dio - LinkedIn kao prodajni alat za ozbiljne igrače

Greške koje morate izbjegavati na Linkedinu

Nadam se da smo vam u nekoliko dosadašnjih tekstova uspjeli pokazati koliko je LinkedIn korisna društvena mreža za poduzetnike u uslužnim djelatnostima koji prodaju usluge višeg cjenovnog ranga ili prodaju usluge drugim tvrtkama. Pokušali smo vam korisnim savjetima pomoći da na dobar način započnete s korištenjem LinkedIna.

U nekoliko nastavaka smo vam govorili što trebate raditi kako biste bili uspješni na LinkedInu, a u današnjem, posljednjem, nastavku ćemo vam govoriti što morate izbjegavati pod svaku cijenu na ovoj društvenoj mreži.



Imate lošu fotografiju ili ju nemate uopće

Vaša fotografija govori o vama i više nego što možete zamisliti. O fotografiji smo već govorili na početku male škole. Izbjegavajte korištenje loših i nejasnih fotografija, fotografija uslikanih "u hodu". I nikako ne dozvolite da vaš profil postoji bez vaše fotografije. Profili koji imaju lošu ili nikakvu fotografiju potencijalni klijenti će zaobilaziti u širokom luku.



Vaše objave se isključivo odnose na promociju i prodaju vaših usluga

Nema iritantnije stvari za korisnike LinkedIna nego kad im se u njihovom news feedu (traci koja izbacuje sadržaje drugih korisnika) nalaze objave isključivo prodajnog karaktera. Takve objave neće zauzeti niti 0.1 % njihove pozornosti. Izbjegavajte direktnu prodaju u vašim objavama. Vaše objave prije svega moraju biti interesantne i korisne za ciljane klijente, a tek onda se eventualno može pričati o prodaji.



Bombardirate klijente spam porukama

Za neke poduzetnike komuniciranje na LinkedInu znači poruka poput ove: Poštovani gospodine/gospođo ... mi smo blabla i bavimo se xy uslugama. Imamo jednu odličnu ponudu za vas blabla blabla....

Klasična spam poruka koju nitko čak neće niti čitati. LinkedIn porukama kontaktirajte potencijalne klijente, budite uljudni, korisni i sažeti u komunikaciji. I naravno, ne udarajte po prodaji vaših usluga u prvoj poruci.



Ne obnavljate vaš profil novim informacijama

Greška mnogih korisnika LinkedIna leži u činjenici da kada jednom urede svoj profil više ga se ne dotiču. Velika greška! Kako vrijeme prolazi stvari se mijenjaju, a vaš profil ostaje isti. Poduzetnicima u uslužnim djelatnostima to se ne smije događati. Obnavljajte vaš profil svježim informacijama koje će biti interesantne klijentima: nove usluge, novi certifikati, nove edukacije, promjene lokacija, promjene kontakt podataka...

Ne dozvolite klijentima da nalete na pogrešne i zastarjele informacije .



Klijenti ne znaju kakve će koristi imati od kupovine vaših usluga

Uredili ste cijeli profil, napisali sažetak o vama, vašem poslovanju i vašim uslugama, a i redovito dijelite korisne sadržaje, ali... Nigdje u onome što objavljujete i pišete ne informirate klijenta o koristima koje donose vaše usluge.

Kako bi mogli privući klijente prema vama i vašim uslugama, onda im jasno morate objasniti, ne obilježja, ne funkcije, nego koristi vaše usluge.

Nadam se ste kroz ovu malu školu LinedIna prepoznali LinkedIn kao idealnu platformu za širenje vašeg poslovanja. Vjerujem da smo vam pomogli danim informacijama i nadam se da ćete krenuti i uspješno početi koristiti ovu društvenu mrežu te time pojačati vaše prodajne rezultate.