Svi savjeti koje sam vam dao do sada kad je u pitanju Facebooka nisu uključivali nikakva ulaganja sa vaše strane osim ona vremenska. Nadam se kako ste iskoristili većinu njih i sebi dokazali kako se isplati ulagati vrijeme u vaš poslovni Facebook profil, stranicu ili grupu. Nadam se kako ste već uspjeli prodati prve usluge i doći do novih klijenata – sasvim besplatno!

Za one koji žele više jer su „okusili Facebook krv“ sad ćemo se pozabaviti i mogućnostima koje Facebook nudi, a koje je potrebno platiti. Međutim, nemojte se odmah u strahu hvatati za novčanik. Plaćeno oglašavanje na Facebooku zasigurno spada u prihvatljive, dostižne i povoljne načine oglašavanja.

Međutim, istovremeno ću vas upozoriti na slijedeću činjenicu. Vjerovali ili ne, niste prvi koji razmišlja eventualno o oglašavanju putem ove društvene mreže. Zapravo, Facebook oglašavanje je u tolikom naletu da se i njegov učinak polako smanjuje. Dakle, nemojte sve karte staviti na plaćeni oglas. I dalje se fokusirajte na sustavan rad i objavljivanje korisnih i zanimljivih sadržaja na vašoj Facebook stranici ili profilu.  Jedan „Like“ koji ste dobili bez plaćanja još uvijek vrijedi više od njih deset koje ste dobili putem oglasa.

Sada, kada smo postali svjesni prednosti i mana Facebook oglašavanja, usredotočit ćemo se na prednosti:

- možete odabrati kojoj se ciljanoj skupini želite obratiti zavisno od njihovih interesa, dobi, spola, geografskog položaja…

- možete prekinuti oglašavanje u svakom trenutku ako niste zadovoljni rezultatima…

- imate pristup detaljnoj analizi uspješnosti oglašavanja…

- možete odabrati dnevni budžet i povećavati ga i smanjivati kad želite…

- možete oglašavati vašu Facebook stranicu, pojedinačnu objavu na stranici, poseban događaj, vašu web stranicu...

Slijedeći put ćete naučiti postaviti oglas na Facebooku!