Želite postaviti oglas na Facebooku u kojem biste obavijestili ili ponudili ciljanoj skupini vašu uslugu ili usluge? Prvo što ćete napraviti jeste posjetiti www.facebook.com/advertising.

Preduvjet je da prilično dobro govorite engleski jer je taj dio Facebooka isključivo na engleskom.

Stvaranje oglasa na Facebooku je relativno jednostavan proces. Pratite ono što Facebook govori i sve će biti u redu.

Dakle, pretpostavljam da imate već otvorenu Facebook stranicu za vašu ponudu/tvrtku/uslugu. To je preduvjet kako biste se mogli oglašavati u punom smislu.  Slijedeći korak je odabir cilja oglašavanja. Morate odlučiti želite li skupljati „Like-ove“, promovirati događaj, povećati broj posjeta na vašu web stranicu… Sve su to opcije ciljeva oglašavanja.

Zatim odaberite kako želite da se vaš oglas pokazuje: na stolnim kompjuterima i laptopima, mobilnim uređajima, na kojem dijelu ekrana itd…

Isto tako ćete odabrati ciljanu skupinu i sve njezine karakteristike.

Odabrati ćete i sredstvo plaćanja te budžet koji ćete dnevno potrošiti na oglašavanje.

Jednom kad ste gotovi sa oblikovanjem oglasa te krenete sa kampanjom, sve rezultate oglašavanja možete pratiti ukoliko kliknete na „Izgradite svoju publiku“ i odaberete opciju „Ads manager“. Tamo vas čeka sva silina vrlo detaljnih informacija o rezultatima oglašavanja, ljudima koji su reagirali na vaš oglas, spolu, zemlji porijekla, platformama koje su koristili da bi pročitali vaš oglas itd.

Ovim tekstom završavamo našu malu školu Facebooka za poduzetnike „uslugaše“.

No, to nije i kraj ove naše male škole općenito. Već od slijedećeg puta ćete moći učiti kako koristiti još jedan medij u društvenim mrežama: Youtube!

Do tad, želim vam puno „Likeova“ na vašoj Facebook stranici!