Iako je riječ garancija prilično jak pojam iza kojeg mora stajati i ono što je obećano, mirne duše koristim istu jer sam siguran da ćete, ukoliko budete koristili neke od dolje navedenih tehnika za objavljivanje sadržaja na vašoj Facebook stranici, doživjeti i veliki uspjeh.

Tehnika 1. – Uz duže tekstualne objave koristite i kratka pitanja!

Istraživanja pokazuju kako pitanja mogu dobiti i do 100%  više pažnje od klasičnog teksta. Kombinirajte ovu tehniku sa tekstualnim objavama i stavite u naslov istih pitanje!

Tehnika 2. – Gradite interes upotrebom „mamca“!

Započnite objavu sa rečenicom koja budi interes, a završite ju sa poveznicom na vašu web stranicu ili neku drugu objavu na Facebook stranici. Npr: „Ako želite saznati kako možete udvostručiti broj klijenata u vašem prodajnom poslovanju, posjetite www.pucajodposla.eu“

Tehnika 3. – Aktivirajte čitatelja!

Kao što ste primijetili, velik učinak na rast interesa za nekom objavom imat će svaki vaš pokušaj angažiranja čitatelja – bilo postavljanjem pitanja ili navođenjem na određenu aktivnost. Aktivirati čitatelja možete i ukoliko postavite objavu u kojoj tražite od čitatelja da sam završi ili dopuni rečenicu. Npr. : „Za uspjeh u prodaji je najvažnije________________________ (nadopunite rečenicu)!“

Tehnika 4. Objavljujte interesantne fotografije koje angažiraju pažnju čitatelja!

Kako odabrati dobru fotografiju, dovoljno dobru za vašu Facebook stranicu? Jednostavno – ukoliko je poruka vaše fotografije lako shvatljiva unutar 1 do 2 sekunde, to je dobra fotografija! Ukoliko je morate objasniti dodatnim tekstom – fotografija ne valja! Postavite fotografije vaše usluge ili izvođenja vaše usluge. Objavite fotografije zadovoljnih klijenata uz njihovu pismenu preporuku ili, još bolje, promociju određene usluge.

Jeste li i vi danas „lajkali“ objavu fotografije na nečijem profilu koja je bila motivirajuća ili puna inspiracije za novi dan? Vjerojatno jeste. Upravo su fotografije sa ovakvim porukama među najomiljenijim na Facebooku. Ljudi vole pozitivnu energiju. Povežite tu energiju sa vašim fotografijama. Ubacite motivirajuće i inspirirajuće rečenice uz fotografiju koja ima veze i sa vašom ponudom usluga.

Slijedeći put ćemo nastaviti sa navođenjem najučinkovitijih tehnika buđenja pažnje prilikom postavljanja vaših objava na Facebook stranici.