Pozovite klijenta na kupovinu!

Pozovite klijenta na kupovinu!

U prošlom nastavku govorili smo o tome – kako kroz email angažirati klijente kako bi poduzeli određene korake k vama. Krajnji korak koji želite da vaši klijenti poduzmu jest, kupovina vaše usluge.

Kada govorimo o kupovinama usluga, potrebno vrijeme koje ćete morati uložiti kako biste nekoga uvjerili da kupi neku vašu uslugu ovisi o cijeni. Što je veća cijena, više će vam vremena biti potrebno, kako biste uvjerili klijenta da je usluga koja vi nudite baš ono što im treba.

Klijenti velikim dijelom kupuju kad imaju sredstva i kad se osjećaju spremni na kupovinu. Na vama je da se brinete o klijentima, te da im kroz emailove ponudite informacije o vašim uslugama i time im pokušate dočarati korist koju će imati od kupovine.

Kako bi klijenta mogli pozvati da kupi uslugu potrebno je prije svega izgraditi povjerenje i vjerodostojnost.

Vjerodostojnost i povjerenje ćete najlakše izgraditi ukoliko na zanimljiv i koristan način informirate i educirate svoje klijente. Klijenti se moraju uvjeriti kako vi imate nešto što će im pomoći u dostizanju njihovih ciljeva te rješavanju njihovih problema i svladavanju izazova.

Ukoliko ste odradili prijašnje korake, te ste definirali idealnog klijenta, tada vam neće biti problem kreirati email koji će klijentu biti vrijedan te koji će ga zainteresirati.

Izgradnjom vjerodostojnosti i povjerenja kroz dijeljenje korisnog sadržaja želite zagrijati klijenta kako bi se u konačnici odlučio na kupovinu vaših usluga.

Postoji li opasnost da ću dijeljenjem sadržaja i informacija otkriti previše i tako ugasiti klijentovu potrebu za kupovinom?

Ako ono što prodajete su uglavnom informacije, tada sigurno postoji opasnost od dijeljenja previše korisnog sadržaja. Ako nekome kažete sve što znate tada isti nema potrebe kupiti od vas.

No, kada se bavite uslugama, tada takva opasnost gotovo da i ne postoji jer ste nezamjenjivi. Koliko god informacija podijelite i dalje, ukoliko klijent želi osjetiti dobrobiti vaše usluge, mora se obrati vama.

Koliko često slati emailove kako bismo uspjeli klijenta uspjeli potakli da kupi od nas?

Kao što smo rekli, često je cijena faktor koji odlučuje koliko će dugo nekome trebati da se odluči na kupovinu. Što veća cijena, to je veći korak koji klijent mora biti spreman učiniti, a samim time će klijentu trebati više vremena za razmišljanje i donošenje odluke.

Ako šaljete emailove svojim klijentima jednom mjesečno, tada ćete se morati stvarno potruditi kako biste im u jednom emailu dočarali što je to zbog čega bi se trebali odlučiti na kupovinu vaše usluge.

Mislim kako je češće slanje emailova bolje jer svoj poziv na kupovinu možete rastaviti na nekoliko dijelova. Češćim slanjem emailova lakše ćete dočarati klijentu vrijednost vaše usluge, a time klijentu olakšati u donošenju odluke.

Email kampanja

Od vašeg poziva na kupovinu možete napraviti kampanju. Imate li određenu uslugu i sadržaj koji želite podijeliti kako biste klijenta uvjerili u vrijednost svoje usluge.

Tada možete napraviti serijal emailova iste tematike u kojima postepeno uvodite klijenta u svoju uslugu.

Osmislite uvod, razradu, vrhunac, rasplet i kraj (poziv na kupovinu) te prema tome napravite serijal vezanih emailova. Takvim pristupom bolje ćete utjecati na klijenta pri donošenju odluke o kupovini vaše usluge.