Danas vam želim preporučiti nekoliko besplatnih i zaista fenomenalnih i korisnih alata sa interneta koje možete koristiti u vašem prodajnom poslovanju.

Malo upozorenje: to što su besplatni ne znači da će se ti alati koristiti sami od sebe samo zato što su besplatni – tu funkciju još nisu uspjeli osmisliti :). Ovi alati jesu besplatni, jesu korisni, ali njihova korist proizlazi iz toga što ih redovito koristite. Inače, bit će to samo još jedan suvišan softver koji opterećuje vaš hard disk ili Internet memoriju.

Idemo redom.

Insightly (https://insightly.com/) – besplatan CRM softver u oblacima kojeg vam besplatno stavlja na raspolaganje Google. Idealan za male poduzetnike, omogućit će vam praćenje, arhiviranje i upravljanje svim informacijama vezanim za vaše klijente. U besplatnoj varijanti imate tri licence (tri osobe mogu istovremeno koristiti softver) i sve osnovne funkcije. Riješite se bilježnica i excel tablica i uđite u 21. stoljeće – konačno!

Mailchimp (www.mailchimp.com) – besplatan softver za slanje newslettera (besplatan znači do 2000 pretplatnika ukupno i 12000 slanja mjesečno). Lagan za korištenje, omogućava vam slanje newslettera koji izgledaju profesionalno. Prestanite slati mailove koji nalikuju ponudama za sportsko klađenje putem interneta i oduševite vaše klijente korisnim newsletterima koji uz to i liče na nešto.

Pictochart (www.piktochart.com) – sjajan online softver koji vam omogućava stvaranje interesantnih infografika. Infografike su vizualni prikazi informacija koji će vam donijeti puno više klikova i interesa od klasičnih tekstova. U svojoj besplatnoj verziji Pictochart će vam omogućiti dovoljno funkcija da napravite infografike kojima ćete baciti vaše klijente u „informacijski trans“.

Očito na internetu ne vrijedi više ona: „Nema džabe ni kod stare babe!". Mislim da se mi mali poduzetnici nećemo buniti...