Komunicirajte s djelatnicima

Komunicirajte s djelatnicima

Kvalitetna komunikacija između vas i vaših djelatnika ključna je za napredak vašeg poslovanja. Kako biste potakli veću produktivnost vaših djelatnika, kvalitetnom komunikacijom usmjerite djelatnike na željeni pravaca u kojem želite da ide vaša tvrtka/obrt.

Ovih nekoliko savjeta će vam pomoći inspiriranju i motiviranju djelatnika:

Ako imate što za reći, recite!

Bilo da je pozitivno ili negativno, ako imate što za reći recite odmah. Pravim riječima u pravo vrijeme pohvalite djelatnike na dobro obavljenom poslu ili im pokažite gdje griješe ako niste zadovoljni obavljenim zadatkom.

Usredotočite se na pozitivno

Često pohvalite i nagradite dobar rad djelatnika. Ne bojte se, to ih neće razmaziti, naprotiv, bit će još motiviraniji za rad. Ako trebate dati primjedbu, dajte ju u pozitivnom tonu. Prvo istaknite što je to što djelatnik radi dobro, a onda skrenite pozornost na pogreške.

Pokažite koliko cijenite rad vaših zaposlenika

Kada pročitate rečenicu iznad vjerojatno ćete pomisliti na povišenje plaće kao znak zahvalnosti za dobar rad. No, koliko god bi to bilo lijepo, to baš i nije moguće toliko često raditi. Financijske okolnosti su takve da najvjerojatnije i niste u stanju davati povišice i bonuse tek tako, no to ne znači da ne možete na druge načine pokazati zahvalnost.

Za početak se možete osobno zahvaliti djelatnicima na odrađenom poslu, a poslije im možete delegirati zadaće koje podrazumijevaju i više odgovornosti. To će pokazati djelatnicima da ih cijenite te će im povećati samopouzdanje i želju za još boljim obavljanjem posla.

Vodite primjerom

Kao i u svemu, ono što zahtijevate od drugih, prvo zahtijevajte od sebe. Ako tražite red, rad i disciplinu prvo vi morate biti organizirani, vrijedni i disciplinirani. Budite svjesni da su sve oči uperene u vas kako poslodavca te se gleda i oponaša svaki vaš postupak.