Koristite popuste s razlogom!

Koristite popuste s razlogom!

Koristite popuste s razlogom, a evo i zašto.

Ako popustima koristite pretjerano kao što se neki pacijenti koriste antibioticima onda će se oni okrenuti protiv vas i ozlijediti vas i vaše poslovanje. Pretjerana upotreba popusta uništit  će integritet vaše prave cijene usluge do te mjere da će svaku imalo normalnu cijenu klijenti smatrati prevelikom.

Ako naviknete klijente na popuste oni vas uopće neće ozbiljno shvaćati ako popusta ne bude, što više smatrat će da ste im dužni dati popust.

Kao i svaki dio vašeg poslovanja i ovaj dio zahtjeva malo razmišljanja i razradu strategije. Morate točno znati kada, na koji način i iz kojeg razloga dajete popuste.

Ovo zadnje RAZLOG, vrlo je važno naglasiti klijentima. Naglašavanje razloga zbog kojeg dajete popust pokazat će klijentima da to nije vaša uobičajena praksa i da je ovo trenutna prilika za kupovinu vaše usluge po nižim cijenama.

Razlozi popusta mogu biti različiti poput:

  • popust na ranu prijavu

  • popust za prvih x kupovina

  • popust ako uz uslugu x kupite uslugu y

  • blagdanski popust

  • ...



Svaki od ovih razloga morate upakirati u vlastiti paket koji će s jedne strane klijentima ukazivati na dobru priliku za kupnju usluge po povoljnoj cijeni, a s druge strane pokazat ćete da je to jedinstvena prilika koja se ne pruža svaki dan.

Dakle, popuste treba koristiti smisleno i s razlogom kako bi njima postigli uspjeh, a kako se pri tome oni eventualno ne bi okrenuli protiv vas.