Koje su koristi od poznavanja prodajnih vještina?

Koje su koristi od poznavanja prodajnih vještina?

Ako pročitate neke od intervjua sa svjetski poznatim poduzetnicima primijetit ćete kako gotovo svi oni svoj uspjeh duguju poznavanju i primjeni prodajnih vještina.

Evo nekoliko prednosti koje će vam donijeti poznavanje prodajnih vještina:

Naučit ćete pregovarati

Pregovaranje nije rezervirano samo za velike igrače i poslove na visokoj razini. I vi svakodnevno u svom poslu pregovarate s nekime oko nečega. Pregovarate s klijentima, dobavljačima pa čak i sa zaposlenicima. Znati pregovarati znači znati slušati, procjenjivati, prepoznati ključne probleme u pregovoru, nositi se s prigovorima te pronaći rješenje kojime ćete biti zadovoljni vi i osoba s kojom pregovarate.

Naučit ćete zaključiti prodaju/pregovore

Zaključivanje prodaje/pregovora često je najteži korak u prodajnom procesu. Zaključivanje je dijelom, umjetnost dijelom znanost. Najbolji prodavači, ali i šefovi znaju kako zaključiti pregovore.

Postat ćete uporniji

Vješt prodavač svakodnevno je suočen s riječi "NE". Ali nakon nekog vremena to prestane biti problem i postane izazov. Tada ćete vidjeti više izazova nego problema.

Naučit ćete bolje planirati

Kako bi ostvarili dobar prodajni rezultat potrebno je uložiti vremena u planiranje prodajne strategije koja će vam donijeti dobre rezultate. No, učenjem planiranja prodajne strategije naučit ćete i kako isplanirati ostale dijelove vašeg poslovanja.

Više ćete biti orijentirani prema klijentima

Kroz učenje prodajnih vještina naučit ćete se kako se bolje orijentirati prema klijentima. Shvatit ćete da vam i pohvale i kritike vaših klijenata mogu pomoći u unaprjeđenju vašeg poslovanja.

Ovo su samo neke od prednosti koje će vam donijeti poznavanje prodajnih vještina.

Poznavanje i usavršavanje prodajnih vještina donijeti će velike koristi vašem poslovanju. Jer danas više nije dovoljno znati nego je potrebno i znati prodavati!

Jedna ste od onih osoba koja neprekidno ulaže u svoje prodajno znanje?

Prijavite se na naš tjedni edukativni newsletter na www.pucajodposla.eu i preuzmite prvih 88 stranica knjige "Pucaj od posla!".