Klijenti žele korist od vaše usluge!

Klijenti žele korist od vaše usluge!

Klijenti se najčešće odlučuju kupiti neku uslugu nakon što budu sigurni da će za svoj novac sa kupljenom uslugom ostvariti i neku korist od nje.

Pogledajmo kakve koristi klijenti žele od naših usluga:

Olakšanje je jedna od koristi koje klijenti često traže kod određenih usluga. Svi ponekad znamo biti lijeni i želimo određene, mrske nam poslove predati nekome drugome. I tako tražimo "uslugaše" čije nam usluge mogu olakšati život.

Zadovoljstvo je odmah iza lakoće. Osjećaj zadovoljstva svatko nalazi u različitim stvarima, a ponekad u istim stvarima nalazimo različita zadovoljstva. Netko će kod određene skupe usluge biti zadovoljan, jer je ona kvalitetna. Netko će biti zadovoljan jer se osjeća bolje samim time što ima novaca kupiti uslugu koju dosta ljudi ne može, a za nekoga će ista usluga biti zadovoljstvo jer mu je riješila određene probleme.

Svi traže neko zadovoljstvo vi morate pronaći zadovoljstvo koje će potaknuti vaše ciljane klijente na kupnju vaših usluga. Jednom kad saznate koju korist netko traži od vaše usluge, tada ju morate neprekidno predstavljati u vašem marketingu.

Više novaca je nešto što svi žele, jer znate onu "Novaca nikad dosta". Možda je vaša usluga može pomoći klijentima u ostvarenju većeg profita i zato je važno istaknuti ovu korist. Naravno, za predočavanje ove koristi klijentima važan je kredibilitet, a da biste to mogli morate klijentu realno pokazati ovu korist. Najbolji način je da svoje tvrdnje stavite u brojke.

Ušteda je jedna od najtraženijih koristi u zadnjih 10 godina. Ušteda ne mora biti novčana niti trenutna. Ako baš ne morate, nemojte štediti klijentov novac tako što ćete spuštati cijene vaših usluga, jer borba niskim cijenama je igra u kojoj i vi i vaša konkurencija dugoročno gubite.

Ušteda o kojoj ovdje govorimo odnosi se na način na koji vaša usluga može uštedjeti vrijeme klijenata i dugoročno smanjiti njihove troškove.

Možda prodajete usluge koje su skuplje od onih konkurencije, ali zbog svoje kvalitete će im dugoročno uštedjeti novac.

Ukratko, pokušajte saznati kakvu korist vaši klijenti žele od vaših usluga i neka ona bude galvni adut koji ćete prezentirati vašim klijentima kako kroz marketing, tako i kroz prodajni razgovor.