Kako upravljati djelatnicima – mrkvom ili batinom?

Kako upravljati djelatnicima – mrkvom ili batinom?

Jednom prilikom se u našoj Facebook grupi "Pucaj od posla!" povela interesantna rasprava oko slijedeće rečenice koja kaže: "Ponašaj se prema svojim djelatnicima onako kako želiš da se oni ponašaju prema klijentima!".

Jedni se slažu, drugi se ne slažu, treći imaju svoje načine upravljanja djelatnicima. Mislim da su u končanici oni treći u pravu. Svatko mora pronaći svoj stil vođenja i upravljanja zaposlenicima.

Ako sam nešto naučio do sada radeći kao poslovni konzultant, to je onda slijedeće: ako radi, ne popravljaj! Ukoliko su vaši djelatnici zadovoljni, klijenti vrlo zadovoljni a vi prezadovoljni načinom kako funkcioniraju vaši djelatnici u sklopu vašeg poslovanja - onda očito nešto dobro radite.

Ipak, moram priznati da sam kod mojih poslovno najuspješnijih klijenata prepoznao većim djelom princip vođenja ljudi koji se temelji na gore navedenoj rečenici. To ne znači da su ti klijenti popustljivi i blagi prema zaposlenicima.

Dapače, prije svega se radi o poduzetnicima koji svoj voditeljski i menadžerski stil temelje na pravednosti, strogosti i izgradnji kvalitetnog odnosa izgrađenog na međusobnom uvažavanju.

Ukoliko u odnosu između poslodavca i zaposlenika postoji duboko poštovanje, onda sam siguran da će i klijent osjetiti upravo isto - a zbog toga će onda postati, ostati i vratiti se uvijek kao vrlo zadovoljan klijent!