Kako spriječiti da vaše brošure, flyeri i letci odmah završe u smeću

Kako spriječiti da vaše brošure, flyeri i letci odmah završe u smeću

Mnogi poduzetnici u uslužnim djelatnostima još uvijek se „kunu“ u prodajnu moć tiskane riječi i njezinih različitih oblika kao što su brošure, flyeri, letci itd. Osobno sam mišljenja kako je sve manje uslužnih djelatnosti u kojima ovakav oblik reklamiranja i komunikacije sa ciljanim klijentima ima smisla i donosi konkretne rezultate. Razloga je više:

- sandučići su pretrpani gomilama papira u kojima svi nešto nude. Klijenti su postali „alergični“…

- Internet je i u ovom slučaju počeo „nagrizati“ tiskanu riječ. Oglas na internetu je puno mjerljiviji u učinku nego što je npr. letak, možete ga ciljano usmjeravati, flyer ne možete…

- potrebno je natiskati i podijeliti ogromne količine letaka, flyera i brošura što traži i vremena i novaca, a to je nešto što poduzetnici više nemaju, nego što imaju…

Međutim, neki od vas će sada „ustati na stražnje noge“ i usprotiviti se jer njima flyeri, brošure i letci još uvijek „pale“ kod klijenata. U redu, složit ću se sa vama – ako su vam rezultati mjerljivi i vidljivi, onda to još uvijek „pali“.

Evo kako i vi koji ste pristalice tiskane prodajne riječi i oni koji tek razmišljaju o tome da koriste ovaj kanal komunikacije možete spriječiti da vaše brošure, flyeri i letci odmah završe u smeću – ili barem da što manje toga završi u smeću:

1. Oplemenite vaše flyere, letke i brošure dodanom vrijednošću – a to su korisni savjeti, edukativni tekstovi, dragocjeno znanje zbog kojeg će primatelj letka odlučiti na duže vrijeme zadržati primljeni komad papira.

2. Umjesto masovnog i neselektivnog dijeljenja (i ako imate budžet) koristite direktnu poštu kao kanal distribucije vaših letaka, flyera i brošura. To je ono što vam npr. DM šalje redovito. Radi se o personaliziranoj pošti koja stiže na vašu adresu.

Istraživanja pokazuju da se takva vrsta pisane prodajne riječi višestruko češće i duže zadržava. Pogotovo ako je – pogodili ste – oplemenjena  stvarima navedenim u točki br. 1. ili informira klijente o nekim pogodnostima.

3. Okrenite pilu naopako! Dijelite letke i brošure „na kapaljku“. Učinite ih vrijednim i kroz njihov sadržaj i kroz način dijeljenja. Nemojte davati iste svakome, već odabranima. Time ćete od vaših brošura i kataloga, letaka i flyera učiniti nešto posebno što će poželjeti i drugi.