Nezadovoljan klijent

Nezadovoljan klijent

Koliko god se mi trudili pružiti najbolje usluge svojim klijentima ponekad ne uspijemo pružiti uslugu onako kako smo htjeli. Možda smo i uspjeli pružiti uslugu onako kako smo i zamislili, no jednostavno klijent nije zadovoljan. Možda se dogodio nesporazum pa ili klijent nije dovoljno jasno izrazio svoje želje i potrebe ili možda vi niste dobro razumjeli. U svakom slučaju prigovor je normalna stvar i događa se s vremena na vrijeme. Način na koji se nosite s primjedbama klijenata može odrediti uspjeh vašeg poslovanja u budućnosti.

U svakom slučaj želite spretno izaći na kraj s pritužbama kako ne bi okaljali svoj obraz i obraz svojeg obrta ili tvrtke.

Kako bi lakše izašli na kraj s prigovorima navest ću nekoliko točaka po kojima bi trebalo postupiti u takvoj situaciji:

Ispričajte se – ne važno jeste li krivi ili niste ispričajte se na neugodnosti

Slušajte pažljivo – poslušajte pažljivo pritužbe klijenta i utvrdite činjenice

Pokažite razumijevanje – pokažite da razumijete u čemu je problem te da ste čuli njihove primjedbe

Prihvatite odgovornost – ne shvaćajte prigovor previše osobno. Imajte u vidu da prihvaćate odgovornost zbog dobrobiti vašeg poslovanja.

Poduzmite nešto – zajedno s klijentom probajte pronaći način na koji ćete izgladiti situaciju.

Budite smireni – lakše reći nego učiniti. No, u neugodnim situacijama je ključno ostati smiren te se pristojno odnositi prema klijentu.

Ne raspravljajte se – u takvim situacijama lako se dogodi da se naljutite, pogotovo ako su prigovori neutemeljeni. No, kako bilo ne dajte se uvući u raspravu. Samo ćete naštetiti sebi i svom poslovanju, a raspravom nećete postići apsolutno ništa.

I naravno u situacijama kada je klijent nezadovoljan te je to nezadovoljstvo iskazao s prigovorima se odnosite NA PROFESIONALAN NAČIN.

Jedna ste od onih osoba koja neprekidno ulaže u svoje prodajno znanje?

Prijavite se na naš tjedni edukativni newsletter na www.pucajodposla.eu i preuzmite prvih 88 stranica knjige "Pucaj od posla!".