Poslovni profili na društvenim mreža danas više nisu izbor nego stvar potrebe i mogli bismo reći opće kulture. Vjerojatno ste kao vlasnici svog obrta ili tvrtke već napravili profil na jednoj ili više društvenih mreža i to je odlično jer ste shvatili da vam to može doprinijeti poboljšanju vašeg poslovanja. Možda vam još nije potpuno jasna uloga vašeg profila na društvenim mrežama odnosno ne znate točno na koji način biste trebali prodavati usluge putem društvenih mreža..

Prodaja usluga putem društvenih mreža najčešće se vrši indirektnim putem. Dakle trebate prvo stvoriti bazu pratitelja vašeg poslovnog profila i tek onda kad ste se povezali s njima možete im nuditi usluge.

U sljedećih nekoliko savjeta pojasniti ćemo vam neke od načina na koje možete prodavati putem društvenih mreža:

Neka vam profili budu ažurirani i stalno u pogonu

Vaš profil na bilo kojoj od društvenih mreža mora biti stalno aktivan što znači da morate svojim pratiteljima nudi koristan sadržaj kako bi se povezali s vama. Dijelite korisne savjete vezane uz vaše poslovanje i usluge koje nudite i pokažite pratiteljima vaša rješenja za njihove probleme. Zapamtite pravilo 70/30!

70 posto mora biti korisnog sadržaja, a 30 posto od ukupnih objava neka bude promotivnog karaktera.

Što se ažuriranja tiče, provjeravajte nove trendove i pravila koje određena mreža postavlja. Često se može mijenjati ono što se smije i ne smije raditi na nekoj od društvenih mreža, tako da je pametno pratiti sve novosti vezane uz društvenu mrežu koju koristite kako bi ste se uskladili s njom i na taj način ju upotrijebili na najbolji način.

Pozovite ih na kupovinu

Korisnici koji prate vaše profile željni su novih i korisnih informacija. To je odlično za njih, ali vam bi bilo odlično kada bi se u jednom trenutku oni odlučili na kupovinu. Pa pozovite ih. Na primjer uklopite oglas u svoju objavu, ponudite popust ili neku posebnu ponudu za sve fanove vašeg profila. Budite maštoviti.

Potaknite dijeljenje vaših objava

Kako biste proširili glas o sebi na društvenim mrežama jedan od načina i najpoželjniji je da drugi dijele vaš sadržaj. Pratitelji vašeg profila najčešće će na vaš poticaj htjeti dijeliti vaše objave drugima. Potaknite pratitelje na dijeljenje tako što ćete na primjer organizirati natjecanje u kojem oni kroz dijeljenje vaših objava mogu osvojiti određenu nagradu.

Uvijek cijenite pratitelje vašeg profila

Cijenite vaše fanove, te za njih smislite posebne ponude jer su pokazali interes za vas, a vi bi im na tome budite zahvalni. Pokažite im koliko ste zahvalni.

Postoji još načina kako se može prodavati putem društvenih mreža no ključ je uvijek u tome da se prvo trebate povezati sa pratiteljima, a tek im onda nešto prodavati.