Često pitanje mnogih poduzetnika i prodajnih profesionalaca na našim edukacijama vezano je za održavanje pozitivnog stava u radu i poslovanju. Očito se mnogi od nas susreću sa svakodnevnim izazovima koji "nagrizaju" naš entuzijazam. Što učiniti?

Iskreno rečeno, uvijek uzdahnem kad dobijem ovo pitanje... Svaki čovjek je svijet za sebe i teško je dati generalan odgovor koji će biti od koristi za svakog. Svatko, naime, ima vlastite načine kako se suočava sa svakodnevnim problemima, komplikacijama, preprekama i negativnostima koje stoje na poslovnom i životnom putu. Tako da mi ne pada na pamet dijeliti opće savjete koji su primjenjivi za svakog.

Navest ću svoj primjer pa možda pomogne nekome - to i inače uvijek radim.

Za mene najučinkovitiji alat u borbi protiv svakodnevnih izazova i prepreka predstavlja rad, i to kreativan rad. Redovito se trudim biti kreativan. Stvarati, oblikovati, osmišljavati, pisati... Pronalazim puno energije u kreativnom stvaranju koje mi pomaže onda i suočiti se sa problemima.

Ne obazirem se previše na neuspjehe. A njih uvijek ima. Isto tako se ne radujem previše uspjesima. Oni znaju ulijeniti.

Fokusiram se na što kvalitetnije pokušaje i uživam u njima - bez obzira na krajnji rezultat. Dok pokušavam, znam da sam živ!

I na kraju, pokušavam se izolirati od negativnih ljudi, vijesti, okruženja i navika. Ne uspijevam uvijek, ali kad uspijem, tada sam u stanju uštedjeti jako puno energije i usmjeriti istu na pozitivne stvari.

Baš me zanima kako vi to činite - javite mi!