Kako navesti klijente da se prijave na vašu newsletter listu?

Kako navesti klijente da se prijave na vašu newsletter listu?

U zadnjem tekstu na blogu smo utvrdili što se ne smije činiti kad je u pitanju komunikacija sa vašim postojećim i budućim klijentima putem newslettera i e-maila: Ne smijemo slati neželjenu elektroničku poštu i koristiti e-mail adrese za koje nismo dobili dozvolu – barem ne ako ne želimo da nas klijenti odmah stave u koš za „smeće“.

Sad je vrijeme da naučite (ili se podsjetite) kako možete „puniti“ vašu newsletter listu e-mail adresama i to uz dozvolu njihovih vlasnika.

Razdvojit ćemo ovu temu na dva dijela:

1. E-mail adrese postojećih klijenata

2. E-mail adrese potencijalnih klijenata

Krenimo sa postojećim klijentima. Već tu činite grešku ukoliko ne zamolite za njihove e-mail adrese prilikom, tijekom ili nakon prvog dolaska. Budite otvoreni i iskreni te im recite: „Što kažete da redovito budete informirani o našoj ponudi, pogodnostima i korisnim savjetima u našem newsletteru? Uz vašu dozvolu ćemo vas uvrstiti na našu listu klijenata.“ Većina ljudi će reći „Da“.

Kod onih koji se odluče reći „Ne“ morate tijekom izgradnje odnosa zaslužiti njihovo povjerenje kroz vrhunsku uslugu i kvalitetu odrađenog posla.

Kod potencijalnih klijenata morate prilagoditi vašu postojeću web stranicu, ako već niste. Prvo uvedite mogućnost prijave na newsletter. Nemojte sakriti tu prijavu negdje na stranici. Mogućnost prijave mora biti jasna, jednostavna i vidljiva.

Uz to, ponudite nagradu ili znak zahvalnosti svima koji se žele prijaviti na newsletter listu. U našem slučaju, radi se o besplatnih prvih 88 stranica knjige „Pucaj od posla!“. Takav postupak nam nosi više prijava dnevno – potvrđeno! U vašem slučaju to može biti poklon bon, pristup određenom, korisnom znanju, pogodnost pri prvom dolasku ili sl.

Mogućnost prijave zatim komunicirajte u i na svim online i offline kanalima (društvene mreže, Google Adwords oglašavanje, tiskani materijali, direktan razgovor…).

Možda vam se čini nevažnim trenutak u kojem će vam netko dati dozvolu da mu šaljete newsletter ili mailove. Međutim, vjerujte mi – u ovo doba opće zasićenosti i gomile različitih ponuda koje zasipaju ljude svakodnevno – činjenica da vam je netko dao svoj e-mail na raspolaganje predstavlja vrlo značajan znak i mali, ali važan korak u izgradnji budućeg odnosa.

Nečija e-mail adresa je poput iskrenog osmijeha. Morate ga izazvati i zaslužiti…

U slijedećem tekstu na našem blogu ćete naučiti kako koncipirati sadržaj teksta newslettera ili e-maila na način da on izazove nove osmijehe zadovoljstva onih koji ga primaju.