Odlučili ste investirati u vlastito znanje i usavršavanje i kupiti stručnu literaturu po vlastitom izboru koju planirate pročitati od korica do korica? Izvrsno - dobrodošli u VIP klub ljudi kojima se smiješi ljepša budućnost!

Međutim, nemojte se baciti “naglavačke” u čitanje poslovnih knjiga i priručnika. I za to postoje određena pravila i savjeti kojih se je pametno držati ako želite izvući maksimum iz čitavog postupka. Evo ih:

Pročitajte svaki priručnik od početka do kraja prvi put - čisto da dobijete osjećaj za sadržaj, poruke, ciljeve, metode i generalnu filozofiju. 

Nakon prvog čitanja, odlučite koji dio znanja vam je akutno potreban i koji želite prvo savladati i staviti u primjenu. Pročitajte taj dio knjige više puta i radite bilješke. Izrada bilješki pojačava učinak pamćenja i navodi na akciju.

Počnite koristiti savladano znanje u svakodnevnom poslovanju. Napravite plan. Kojim redoslijedom ćete krenuti i kako ćete mjeriti rezultate primjene? Držite priručnik pri ruci i neprekidno se vraćajte na njega radi provjere. Nakon konkretne primjene ćete sadržaj knjige ili priručnika gledati sasvim drugačije.

Jednom kad ste sigurni da ste savladali odabrani dio znanja iz knjige, odaberite slijedeći dio knjige ili odaberite novu knjigu… i opet sve od početka!