Marketing koji se isplati

Marketing koji se isplati

Živimo u vremenima koja nisu povoljna za vaše poslovanje u nekim segmentima , ali u nekim segmentima ne samo da su povoljna, nego i jako pristupačna. Riječ je o marketingu to jest alatima koji su potrebni za stvaranje odlične marketinške kampanje.

Puno je primjera danas ljudi/poduzetnika koji su s malo sredstava ali dobrom idejom i uloženim vremenom postigli čuda. Društvene mreže, newsletteri, plaćeni Google oglasi samo su neki od alata koji vam daju sposobnost da se natječete i borite s puno većim i jačim tvrtkama.

Svi ovi alati vam omogućavaju da uradite sve korake u marketinškoj kampanji sami, što značajno snižava troškove. Što znači da ćete rijetko ili gotovo nikako morati unajmljivati vanjske suradnike.

Kako bi u ovakvoj vrsti marketinga troškovi ostali što niži osim nešto novca morat ćete uložiti dosta vremena. A vrijeme je resurs kojeg vi kao poduzetnici imate na kapaljku.No, dobro promišljeno i uloženo vrijeme je ono što će vam donijeti dobre rezultate.

Za dobre rezultate potrebna je disciplina.

Kao malim poduzetnicima sredstva su vam ograničena pa samim time nije baš pametno trošiti previše sredstava na neprovjerene korake i pristupe. Alati koji vam omogućuju povoljan marketinški plan bit će djelotvorni ukoliko im pristupite studiozno i disciplinirano.

Dakle potrebna je disciplina kako biste se držali zadanog marketinškog plana te kako biste taj isti plan nadgledali i analizirali s ciljem njegovog poboljšanja.

Naravno ovakav pristup marketingu ima svoja ograničenja. Morate biti svjesni kako ipak ne možete odraditi sami baš sve segmente marketinga jer ne posjedujete stručnost na svim područjima. Najbolji primjer je dizajn web stranice.

Za kvalitetan dizajn potrebna je stručnost u polju dizajna kako biste mogli izraditi oku primamljivu web stranicu. Sumnjam da imate stručnost na tom polju.U takvim slučajevima unajmit ćete vanjskog suradnika web dizajnera s kojim ćete taj dio odraditi.

Na kraju, kod ovakvog pristupa marketingu vi ste osoba koja će odabrati način i alate kojima ćete pristupiti vašim ciljanim klijentima s obzirom na branšu u kojoj poslujete.