Ima li smisla poslati djelatnike na vaš seminar?

Ima li smisla poslati djelatnike na vaš seminar?

Dobio sam odlično pitanje jednog poduzetnika “uslugaša” - inače vlasnika fitness centra.

Njega je zanimalo ima li smisla poslati djelatnike na naš seminar na temu prodajnih vještina u uslužnim djelatnostima. Pitanje je odlično i jako me obradovalo, evo i zašto!

Volio bih, naime, da me više poduzetnika “uslugaša” (ali i mojih većih b2b poslovnih klijenata) pita isto i to iz nekoliko razloga:

Ponekad poduzetnici i poslodavci smatraju da je prodajna edukacija lijek za sve njihove prodajne i poslovne probleme, iako na kraju ispadne da možda pokušavaju aspirinom izliječiti upalu pluća. Poslovna edukacija je edukacija i ništa više od toga. Motivaciju, interne komunikacijske i organizacijske izazove teško ćemo riješiti prodajnim seminarom.

Svi vi koji razmišljate o prodajnom educiranju djelatnika morate biti sigurni u jednu stvar: u mom prodajnom poslovanju postoji jasan potencijal rast i povećanje rezultata. Postoje jasne prilike za prodaju i dodatnu prodaju.

Ako nas ili bilo koga drugog ponuđača prodajnih edukacija kontaktirate, to znači da ste se činjenično uvjerili u to da ranije navedeni potencijal postoji, ali se ne iskorištava jer nedostaju ključne prodajne vještine. A uvjerit ćete se na način da podbrobno analizirate prodajni nastup vaših djelatnika i to: promatranjem u radu, provođenjem kvalitetnih simulacija prodajnih razgovora i razgovorom sa vašim klijentima.

Ukoliko ste pronašli kvalitetne odgovore na gore navedena pitanja, onda će moj definitivan odgovor na pitanje navedeno u naslovu glasiti: “DA - pošaljite vaše djelatnike na naš prodajni seminar i zajedno ćemo povećati vašu prodaju!”