Evo kako ćete uzbudljivo opisati vašu uslugu klijentu!

Evo kako ćete uzbudljivo opisati vašu uslugu klijentu!

Predstavljanje usluge koju nudite ili posla kojim se bavite čini sastavni dio vašeg rada. Radi se o važnom zadatku kojeg morate obaviti što bolje, a za što imate najčešće samo jednu priliku. Ta prilika ne mora biti samo trenutak kad razgovarate sa klijentom kojeg zanima ili kojeg ste zainteresirali za vašu uslugu. Često u životu (a van posla) objašnjavate ljudima oko sebe (i starim i novim poznanicima) čime se bavite i kakva je to usluga koju nudite.

Evo nekoliko korisnih i provjerenih savjeta koji će vam pomoći postati majstor „od zanata“ kad je u pitanju predstavljanje onog što radite ili nudite.

1) Tehnika „Odgovor pa pitanje“. Vrlo često činimo grešku da, nakon što nas netko pita čime se bavimo, uđemo u poduži monolog i opisivanje. Nemojte to činiti, već umjesto toga kratko odgovoriti na pitanje čime se bavite ili što nudite a onda postavite protupitanje. Tek nakon toga nastavite sa opisivanjem vaše usluge ili posla. Time ćete dodatno uključiti sugovornika u razgovor i pojačati njegov interes za temu. Na primjer:

Sugovornik: Čime se baviš?

Vi: Ja sam fitness trener. Ti vježbaš?

2) Tehnika „To za vas znači da…“. Navedite točno od čega se sastoji vaša usluga/posao i onda iskoristite pojam „… to za vas znači da…“ kako biste nakon toga opisali konkretnu korist za sugovornika. Na primjer:

„Preparat za kosu XY dat će vam dugotrajan volumen To znači da će vam kosa ovako lijepo izgledati barem desetak dana“.

3) Tehnika „Futur“

Kad se nekom obraćate koristeći buduće glagolsko vrijeme, tada stvarate dojam kao da se osoba već odlučila ili već koristi vašu uslugu. Na primjer:

„Servisiranjem uređaja kod nas ostvarit ćete popust od X% te ćete imati garanciju na servis slijedećih 6 mjeseci što za vas znači da, uz uštedu, nećete imati dodatnih troškova ako bude daljnjih problema“.

Jedna ste od onih osoba koja neprekidno traži način za poboljšanje vlastitog poslovanja?

Onda pročitajte prvih 88 stranica knjige "Pucaj od posla!"!