Došao je trenutak kada morate prestati sebe pitati ima li smisla koristiti društvene mreže u prodajnom poslovanju te morate početi moliti Svevišnjega da niste već zakasnili…

Ignorirati učinak društvenih mreža na prodajno poslovanje u današnje vrijeme odgovara ignoriranju nadolazećeg vlaka koji juri prema vama punom brzinom dok vi stojite na tračnicama.

I nemojte mi davati uobičajene izgovore: „Nema se vremena, prestar/a sam za to, društvene mreže mi idu na živce, ja više volim kontakt oči u oči“… i slične gluposti.

Stvari stoje ovako i prilično su brutalne po vas: ako vas nema na društvenim mrežama, onda vas nema uopće. Da, možda još klijenti vaše generacije i starosti ne koriste društvene mreže. Međutim, nadolazeći klijenti – oni koji danas imaju između 12 i 22 godine – koriste društvene mreže svakodnevno, za sve namjene i sve prilike. Putem društvenih mreža oni komuniciraju, educiraju se, primaju i daju preporuke, praktično i doslovno žive na njima. Kada dođe trenutak u kojem će imati potrebu za vašom uslugom, što mislite – gdje će potražiti mišljenje o vama i vašoj usluzi, gdje će potražiti vas i kako će vas naći?

Danas su aktualni Facebook, Twitter i Instagram. Sutra će biti neke nove društvene mreže. One su tu da ostanu. Jeste li vi tu da ostanete…?